Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

E521 sulfat de aluminiu sodic aditiv periculos! În ce alimente se găsește?

sulfat de aluminiu sodic este un aditiv alimentar cu rol de acidifiant și agent de întărire și de afânare. Aditivul E 521 sulfat de aluminiu sodic se obține prin cristalizarea sulfaților de sodiu cu sulfații de aluminiu și cu 12 molecule de apă. Este o substanță cristalizată într-o rețea cubică complexă. Fără apa de cristalizare, are o structură cristalină hexagonală, compactă. Prezintă solubilitate în apă caldă. Are o mare stabilitate în stare solidă, dar în soluție se comportă ca amestecuri de două compo­nente.

În ce alimente se găsește aditivul E521 sulfat de aluminiu sodic?

Aditivul E521 sulfat de aluminiu se găsește în făină, brânzeturi, de cofetărie. În unele țări este permis doar pentru fructele și legumele glasate. Uneori se găsește și în preparatele pe bază de și la preparatele din pește, moluște și .

De ce se folosește aditivul E521 sulfat de aluminiu sodic?

Aditivul E521 sulfat de aluminiu se folosește pentru că întărește structura legumelor în timpul procesării. Este folosit și ca regulator de și agent de albire a făinii. Principala sa utilizare este dată de rolul său de agent de întărire. Se folosește și pentru purificarea apei potabile.

Alte denumiri ale aditivului E 521 sulfat de aluminiu sodic

Aditivul E 521 sulfat de aluminiu sodic are ca sinonim: alaun sodic, sau sulfat de aluminu sodic. Denumirea sa chimică este sulfat dublu de aluminiu şi sodiu. Are masa moleculară M = 458. Alte denumiri ale aditivului sunt următoarele:

  • Aluminium sodium sulphate;
  • Sodium aluminium sulfate;
  • Soda alum;
  • Sodium alum;

/ adverse ale aditivului E521 sulfat de aluminiu sodic

Consumat în cantități mari provoacă încărcarea cu aluminiu a organismului. Nu trebuie consumat sub nici o formă de suferinzii de . Ca și efecte secundare – este bine cunoscut faptul că aluminiul inhibă absorbția vitaminelor B. Poate influența și funcția hepatică. Este de asemenea contraindicat persoanelor care suferă de boala Alzheimer, deoarece este considerată substanță neurotoxică.

Nivel de toxicitate

Surse:
www.noshly.com
www.infocons.ro

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Sunteți interesat de articole? Abonați-vă!

Dacă doriți să fiți anunțați prin mail atunci când se publică articole noi pe site, folosiți căsuța de mai jos pentru a va abona. Introduceți numele și adresa de email, apoi dați click pe Mă Abonez! Intrați apoi pe adresa dvs. de mail și dați click pe linkul de confirmare! Vă mulțumim!

This div height required for enabling the sticky sidebar