Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

E520 sulfat de aluminiu aditiv periculos! În ce alimente se găsește?

/
/
274 Views

E520 sulfat de aluminiu este un aditiv alimentar cu rol de stabilizator, agent de întărire și de afânare. Se obține din caolin sau bauxită (respectiv Al(OH)3) prin tratare cu acid sulfuric, urmată de evaporarea soluției. Rezultă sulfatul de aluminiu, sub formă de hidrat. Sulfatul de aluminu este o substanță cristalizată în sistemul monoclinic, incoloră, solubilă în apă, cu gust astringent. În urma hidrolizei, soluția are un caracter acid. De la sulfatul de aluminiu derivă o clasă de compuși numiți “alauni”, care sunt săruri duble ce conțin aluminiu și un alt metal (Na, K, NH4+, Cs, Rb etc.).

În ce se găsește aditivul E520 sulfat de aluminiu?

Se folosește separat sau împreună cu alți aditivi în doza de 30 mg/kg, pentru albuș de ou, și în doze de 200 mg/kg, pentru și legume confiate, cristalizate și glasate. Este folosit în confiate, legume congelate și în albușuri de ou uscate. De asemena, este utilizat pentru purificarea apei potabile.

De ce se folosește aditivul E 520 sulfat de aluminiu?

Aditivul E 520 sulfat de aluminiu se folosește în produsele alimentare menționat mai sus datorită rolului pe care îl are ca agent de întărire.

Alte denumiri ale aditivului E 520 sulfat de aluminiu

Denumirea sa chimică este trisulfat de dialuminiu sau sulfat de aluminiu. Are masa moleculară M = 612. Alte denumiri ale aditivului sunt următoarele:

  • Aluminium sulphate;
  • Aluminum sulfate;
  • Aluminum sulphate;

Efecte secundare / ale aditivului E520 sulfat de aluminiu

Este cunoscut efectul toxic al aluminiului asupra organismului, în special asupra sistemului nervos, cât și acțiunea sa de inhibitor al asimilării calciului, iodului și vitaminelor din grupul B. E520 sulfat de aluminiu nu este indicat pentru bolnavii cu afecțiuni renale. În doze mari provoacă toxicitate renală și acumularea particulelor de aluminiu în organism. Nu este indicat persoanelor care suferă de boala Alzheimer, deoarece este considerată neurotoxică. Nu se recomandă consumul frecvent. Nu este permis în alimentele destinate sugarilor și copiilor mici.

Nivel de toxicitate

Surse:
www.aditivos-alimentarios.com
www.infocons.ro

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Sunteți interesat de articole? Abonați-vă!

Dacă doriți să fiți anunțați prin mail atunci când se publică articole noi pe site, folosiți căsuța de mai jos pentru a va abona. Introduceți numele și adresa de email, apoi dați click pe Mă Abonez! Intrați apoi pe adresa dvs. de mail și dați click pe linkul de confirmare! Vă mulțumim!

This div height required for enabling the sticky sidebar