Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

E517 sulfat de amoniu aditiv periculos! În ce alimente se găsește?

/
/
232 Views

E517 sulfat de amoniu este un aditiv alimentar cu rol de stabilizator, substanță tampon – suport pentru alți ) și afânător. Aditivul E 517 sulfat de amoniu se prepară industrial prin tratarea acidului sulfuric cu amoniac gazos sau cu apele amoniacale provenite de la cocserii. O altă metodă de obținere utilizează ca materii prime amoniac și , care se barbotează într-o suspensie de gips (de fapt, se tratează carbonatul de amoniu cu sulfatul de calciu). Este o substanță solidă, cristalizată, de culoare albă. Prezintă o mare solubilitate în apă. Soluția sa apoasă are un pH acid. Este stabil din punct de vedere termic, comparativ cu alte săruri de amoniu.

În ce se găsește aditivul E517 sulfat de amoniu?

Aditivul E517 sulfat de amoniu se folosește ca substanță suport (purtătoare). Se mai utilizează la fabricarea drojdiei de . Se folosește în conserve de , conserve de fructe, înghețată, , în industria panificației, bere, vinuri și băuturi spirtoase.

De ce se folosește aditivul E517 sulfat de amoniu?

Aditivul E 517 sulfat de amoniu se folosește pentru că este o substanță cu hidroliză acidă, deci este reglatoare de pH. Joacă, în același timp, și rolul de agent de întărire pentru unele produse alimentare.

Alte denumiri ale aditivului E 517 sulfat de amoniu

Denumirea sa chimică este sulfat de diamoniu sau sulfat de amoniu. Are masa moleculară M = 132. Alte denumiri ale aditivului sunt următoarele:

  • Ammonium sulphate;
  • Sulfuric acid diammonium salt;
  • Ammonium hydrogen sulfate;
  • Diammonium sulfate;
  • Azane; sulfuric acid;

/ adverse ale aditivului E 517 sulfat de amoniu

În dozele utilizate, aditivul E 517 sulfat de amoniu nu produce niciun asupra sănătății consumatorului, sau mai bine spus, încă nu s-au semnalat efecte secundare. Dozele mari (4-6 g/zi), ingerate pe o perioadă de mai multe zile, pot cauza creșterea acidității sângelui sau apariția de leziuni stomacale și intestinale. Este interzisă folosirea aditivului în UE.

Nivel de

Surse:
www.infocons.ro

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Sunteți interesat de articole? Abonați-vă!

Dacă doriți să fiți anunțați prin mail atunci când se publică articole noi pe site, folosiți căsuța de mai jos pentru a va abona. Introduceți numele și adresa de email, apoi dați click pe Mă Abonez! Intrați apoi pe adresa dvs. de mail și dați click pe linkul de confirmare! Vă mulțumim!

This div height required for enabling the sticky sidebar