Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

E515 sulfat de potasiu în ce alimente se găsește? Este toxic?

/
/
127 Views

E515 sulfat de este un aditiv alimentar cu rol de corector de aciditate și înlocuitor de . E 515 sulfat de , industrial, se obține din calnit, schonit sau din alte săruri duble naturale, care sunt scindate prin dizolvare cu apă, din care se precipită K2SO4. Se prezintă sub formă de substanță cristalină incoloră, care cristalizează în siste­mul rombic, iar la temperatură ridicată, în sistemul hexagonal. Are densitatea 2,69 g/cm3, iar temperatura de topire, 1069,1°C. Este o substanță ușor solubilă în apă, dar insolubilă în . Soluția apoasă de sulfat de potasiu are reacție neutră. La încălzire, sulfatul de potasiu se topește fără descompunere.

În ce alimente se găsește aditivul E515 sulfat de potasiu?

Aditivul E515 sulfat de potasiu este pe lista cu substanțele suport și solvenții purtători autori­zați. Sulfatul acid de potasiu reglează aciditatea unor produse alimentare și ambele substanțe joacă rol de agenți de întărire. Se găsește în produse lactate, maturate, produse din zer, înghețată, creme, , produse din legume și conservate, produse din , pește, ouă, cereale, produse de patiserie, cofetărie, paste făinoase, cereale pentru micul dejun, bere, vin, diverse băuturi alcoolice și nealcoolice, pateuri etc.

De ce se folosește aditivul E515 sulfat de potasiu?

Aditivul E 515 sulfat de potasiu este folosit pentru reglarea pH-ului unor produse alimentare și pentru rolul de agenți de întărire.

Alte denumiri ale aditivului E 515 sulfat de potasiu

Denumirea sa chimică este: sulfat de potasiu, sulfat de dipotasiu sau sulfat neutru de potasiu. Are formula chimică K2SO4, iar M=174. Mai poartă denumirea de Potassium sulfate.

Efecte secundare / adverse ale aditivului E 515 sulfat de potasiu

Aditivul E 515 sulfat de potasiu nu prezintă niciun risc asupra consu­matorului. Este considerat . Totuși, unele site-uri de specialitate menționează că, acest aditiv, consumat în cantități ridicate provoacă sângerări gastrointestinale severe. Mai poate provoca intoleranță , alergii și diverse reacții adverse.

Nivel de toxicitate

Surse:
www.infocons.ro

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Sunteți interesat de articole? Abonați-vă!

Dacă doriți să fiți anunțați prin mail atunci când se publică articole noi pe site, folosiți căsuța de mai jos pentru a va abona. Introduceți numele și adresa de email, apoi dați click pe Mă Abonez! Intrați apoi pe adresa dvs. de mail și dați click pe linkul de confirmare! Vă mulțumim!

This div height required for enabling the sticky sidebar