Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

E514 sulfat de sodiu. În ce alimente se găsește? Este periculos?

/
/
25 Views

E514 sulfat de sodiu este un aditiv alimentar cu rol de corector de aciditate, obținut din sare și acid sulfuric. Se prezintă sub formele E 514(i) – Sulfat de sodiu şi E 514(ii) – Sulfat acid de sodiu. Se folosesc și ca suport pentru alți aditivi.

În natură se găsesc importante zăcăminte de sulfați – ca, de exemplu, mirabilitul. De asemenea, sulfatul de sodiu se află răspândit în saline sau în ape , amestecat cu săruri de magneziu sau de potasiu. Industrial se obține prin următoarele procedee: ca produs secundar la prepararea acidului clorhidric, din clorură de sodiu și acid sulfuric; din reziduurile solubile rămase de la prepararea clorurii de potasiu; prin reacția dintre clor ura de sodiu cu sulfatul de magneziu.

Sulfatul de sodiu prezintă mai multe modifi­cații polimorfe. Cristalele de sulfat de sodiu anhidru sunt rombice la temperatura obișnuită, iar la 223°C se transformă în cristale hexago­nale. Este o substanță incoloră cu temperatura de topire 884°C. Are un amar. Este ușor solubilă în apă (având un pH neutru), dar insolubilă în alcool. Prezintă o mare higroscopicitate. Solubilitatea sulfatului de sodiu crește cu temperatura până la 32°C, după care scade. Sulfatul de sodiu formează un decahidrat

În ce alimente se găsește aditivul E514 sulfat de sodiu?

Aditivul E514 sulfat de sodiu este folosit ca substanță suport (purtătoare) autorizate. Sulfatul acid de sodiu este utilizat ca acidifiant. Se găsește în conserve de , conserve de fructe, înghețată, pateuri, făină, panificație, bere, vinuri și băuturi spirtoase. Se mai găsește în , tartinabile, produse din carne, , , , produse de patiserie, paste făinoase etc.

De ce se folosește aditivul E514 sulfat de sodiu?

Aditivul E 514 sulfat de sodiu este necesar ca agent de întărire, ca acidifiant și ca substanță suport (purtătoare).

Alte denumiri ale aditivului E 514 sulfat de sodiu

Are ca sinonim Sarea lui Glauber. Denumirea sa chimică este: sulfat de sodiu, sulfat de disodiu sau sulfat neutru de sodiu. Are formula chimică: Na2S04, iar M = 142.

Efecte secundare / adverse ale aditivului E 514 sulfat de sodiu

Aditivul E 514 sulfat de sodiu nu prezintă niciun risc asupra sănătății consumatorului. Este considerat inofensivi. Dar în cantități mari poate deregla balanța hidrică a organismului.

Nivel de

Surse:
www.aditivos-alimentarios.com

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Sunteți interesat de articole? Abonați-vă!

Dacă doriți să fiți anunțați prin mail atunci când se publică articole noi pe site, folosiți căsuța de mai jos pentru a va abona. Introduceți numele și adresa de email, apoi dați click pe Mă Abonez! Intrați apoi pe adresa dvs. de mail și dați click pe linkul de confirmare! Vă mulțumim!

This div height required for enabling the sticky sidebar