Hit enter after type your search item

E512 clorura stanoasa. În ce alimente se găsește? Este periculos?

/
/
/
309 Views

E512 clorura stanoasa este un aditiv alimentar cu rol de de culoare, sechestrant, antioxidant și conservant, obținut din minereu de staniu și acid clorhidric.

Se obține prin tratarea staniului cu acid clorhidric gazos sau prin dihidratului de staniu. Se prezintă sub formă de masă albă lucioasă, cristalizată în sistemul rombic. Are densitatea 3,409 g/cm3, p.t.=246°C, iar temperatura de fierbere este 605°C. Este ușor solubilă în apă, , eter și alți dizolvanți organici. Din soluția apoasă cristalizează sub formă de hidrați cristalini. Prin hidroliza diclorurii de staniu în absență de oxigen, rezultă hidroxi-clorura de staniu greu solubilă. Diclorura de staniu este un reducător puternic, mai ales în mediu alcalin, când trece în combinații ale Sn4+ mai stabile. Aditivul alimentar E512 clorura stanoasa are un conținut de substanță activă de 95% față de substanța anhidră.

În ce alimente se găsește aditivul E512 clorura stanoasa?

Aditivul E 512 clorura stanoasa se folosește pentru sparanghel alb în conservă, în doza de 25 mg/kg (ca staniu). Se mai folosește, în cantitate de 20 – 25 mg/kg la conserve din , cât și la unele energizante.

De ce se folosește aditivul E512 clorura stanoasa?

Datorită caracterului său de reducător puternic, E 512 clorura stanoasa împiedică procesele de oxidare și astfel men­ține nealterată culoarea albă a produsului conservat.

Alte denumiri ale aditivului E 512 clorura stanoasa

Are ca sinonim: clorura stanoasă. Denumirea sa chimică este: diclorura de staniu (II). Are formula chimică SnCl2 și M = 189,6. Alte denumiri ale aditivului sunt următoarele:

  • Tin dichlore;
  • Tin(II) chloride;
  • Dichlorotin;
  • Tin dichloride;
  • Tin(II) chloride (1:2);

/ adverse ale aditivului E 512 clorura stanoasa

Din punct de vedere fiziologic, compușii cu staniu sunt slab toxici pentru organismul uman. Utilizat în doze mari, E512 clorura stanoasa dă un metalic, neplăcut, conservelor și induce consumatorului o stare de greață. În doze mici provoacă probleme digestive. În doze mari provoacă vărsături, diaree, ulcere intestinale și sângerare. Nu este permis în alimentele destinate sugarilor și copiilor mici.

Nivel de toxicitate

Surse:
www.aditivos-alimentarios.com

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Abonează-te la articole!

Introduceți aici adresa de e-mail și te vom anunța atunci când publicăm articole noi pe site! După ce ați introdus numele și adresa dvs. de e-mail, intrați pe e-mailul dvs. și confirmați abonarea!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :