Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

E511 clorura de magneziu. În ce alimente se găsește? Este periculos?

/
/
195 Views

E511 clorura de este un aditiv alimentar cu rol de stabilizator de culoare și agent de întărire, care se regăsește în mod ca un component al sării marine. Clorura de magneziu se găsește în natură dizolvată în apa mărilor și a unor izvoare de apă minerală, precum și sub formă de minerale ca hexahidrat, numit bischofit. Industrial se obține din soluțiile reziduale rămase la prelucrarea camalitului după înde­părtarea clorurii de potasiu. Prin concentrarea soluției obținute se separă MgCl2*6H20 sau, la evaporare mai avansată, cristalizează un produs mai sărac în apă. Clorura de magneziu anhidră se poate obține din oxid de magneziu și acid clorhidric gazos uscat sau cu clor, precum și prin încălzirea camalitului de amoniu în curent de acid clorhidric gazos.

Clorura de magneziu formează cristale hexagonale incolore, foarte higroscopice și extrem de solubile în apă. Din soluție apoasă, se separă în funcție de concentrație și temperatură diferiți cristalohidrați: cu 2,4,6,8 și 12 molecule de apă. Cel mai important este hexahidratul stabil între temperaturile 34 și 116,7°C.

Se prezintă sub formă de cristale monoclinice, incolore, delicvescente, cu amărui. Are greutatea specifică 1,56 g/cm3, temperatura de topire 715°C și de fierbere, 1412°C. Deshidra­tarea hidraților de magneziu cristalini nu se poate face prin încălzire, deoarece la tempera­turi mai ridicate clorura de magneziu hidratată suferă o hidroliză parțială, trecând în hidroxiclorura de magneziu (între 350 și 550°C), iar peste 550°C, în oxid de magneziu. Aditivul alimentar E511 clorura de magneziu trebuie să aibă un conținut minim de 90% clorura de magneziu.

În ce alimente se găsește aditivul E511 clorura de magneziu?

E511 clorura de magneziu se folosește ca substanță suport. Mai are și rolul de substanță potențiatoare de arome și ca . Se găsește în tofu și brânzeturi din . Se mai găsește și în unele produse din lapte destinate sugarilor / copiilor.

De ce se folosește aditivul E 511 clorura de magneziu?

Aditivul E511 clorura de magneziu este necesară ca suport pentru emulgatori, coloranți, ca agent de întărire și ca potențiatoare de arome.

Alte denumiri ale aditivului E 511 clorura de magneziu

Alte denumiri ale aditivului E511 sunt:

Magnogene;
Magnesium chloride anhydrous;

Efecte secundare / adverse ale aditivului E511 clorura de magneziu

Aditivul E 511 clorura de magneziu nu prezintă niciun risc asupra sănătății consumatorului. Este considerat inofensiv. În organismul uman magneziul joacă un rol plastic, intrând în constituția scheletului. Se întâlnește în mușchi și în multe organe: inimă, creier, ficat, pancreas etc. Magneziul joacă un rol important în activitatea unor , cum sunt de exemplu fosfatazele care catalizează hidroliză unor esteri ai acidului fosforic. Are proprietăți medicinale deosebite, cum ar fi consolidarea sistemului imunitar, creșterea rezistenței la infecții parazitare, combaterea oboselii fizice, îmbunătățirea tulburărilor depresive. În cazul în care se consumă împreună cu antibioticele, este bine de știut că scade eficiența acestora.

Nivel de

Surse:
www.aditivos-alimentarios.com

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Sunteți interesat de articole? Abonați-vă!

Dacă doriți să fiți anunțați prin mail atunci când se publică articole noi pe site, folosiți căsuța de mai jos pentru a va abona. Introduceți numele și adresa de email, apoi dați click pe Mă Abonez! Intrați apoi pe adresa dvs. de mail și dați click pe linkul de confirmare! Vă mulțumim!

This div height required for enabling the sticky sidebar