Hit enter after type your search item

E470a săruri de sodiu, potasiu și de calciu ale acizilor grași și E470b

/
/
/
203 Views

E470a săruri de sodiu, potasiu și de calciu ale acizilor grași saturați și nesaturați, care apar în uleiurile și grăsimile alimentare, care sunt obținute din grăsimi și ali­mentare sau din acizii grași alimentari distilați. Reacția de obținere a aditivului constă din tratarea acizilor grași saturați sau nesaturați cu hidroxizii de sodiu, potasiu și de calciu. Se prezintă sub formă de praf, fulgi sau sunt în stare semisolidă. Au culoarea albă sau crem- deschis. Aditivii alimentari E470a săruri de sodiu, potasiu și de calciu ale acizilor grași sunt solubili în apă, dar insolubili în etanol și eter. Condițiile de puritate sunt: conținutul de substanță activă trebuie să fie de minimum 95%, raportat la s.u., de substanțe nesaponificabile, maximum 2%, de acizi grași liberi, maximum 3% (exprimați ca acid oleic), iar de substanțe insolubile în , maximum 0,2%.

Sărurile de magneziu ale acizilor graşi (E 470b) – sunt săruri de magneziu ale acizilor grași prezenți în mod natural în uleiurile și grăsimile alimentare. Poate fi obținut din uleiurile și grăsimile alimentare sau din acizii grași alimentari distilați. Se obține prin tratarea acizilor grași saturați sau nesaturați cu hidroxidul de magneziu. Se prezintă sub formă de fulgi, praf sau de substanță semisolidă de albă sau crem-deschis. Este insolubil în apă, dar parțial solubil în etanol și eter. alimentar tre­buie să conțină minimum 95% substanță activă raportat la substanța uscată. Conținutul de substanțe nesapo­nificabile este de maximum 2%, iar de acizi grași liberi, de maximum 3%.

În ce alimente se găsesc aditivii E470a săruri de sodiu, potasiu și de calciu ale acizilor grași și E470b?

Aditivii E470a săruri de sodiu, potasiu și de calciu ale acizilor grași și E470b sunt incluși pe lista cu substanțele suport și solvenți purtători autorizați. Astfel, sărurile de magneziu ale acizilor grași alimentari sunt substanțe suport pentru coloranții și antioxidanții solubili în grăsimi: sărurile de sodiu, potasiu și calciu ale acizilor grași alimentari sunt utilizate ca substanțe purtătoare pentru agenții de glazurare ai fructelor.

De ce se folosesc aditivii E470a săruri de sodiu, potasiu și de calciu ale acizilor grași?

Aditivii E 470a și b sunt necesari datorită faptului că au proprietatea de emulgatori și de stabilizatori. Utilizați ca substanțe purtătoare și ca solvenți pentru substanțele colorante și antioxidante solubile în grăsimi, permit o mai bună dispersare a acestora, în mediul în care se încorporează. Prezintă și rol de stabilizator, fapt ce are o deosebită importanță în stabili­zarea emulsiilor alimentare.

Alte denumiri ale aditivilor E470a și E470b

 • Sodium, potassium and calcium salts of fatty acids;
 • Salts of fatty acids (with base Al, Ca, Na, Mg, K and NH4);
 • Fatty acids salts;
 • Fatty acids soaps;
 • Calcium stearate;
 • Carboxylate of calcium;
 • Sales de ácidos grasos con Al, Ca, Na, Mg, K y NH4;
 • Sais de ácidos graxos (com base Al, Ca, Na, Mg, K e NH4);

Efecte secundare / ale aditivilor E470a și E470b

În doze mici aditivii E470a și E470b nu prezintă niciun asupra sănătății consumatorului. Sunt consi­derați inofensivi. Totuși, în cantități mari, pot produce deranjamente gastrice.

Nivel de toxicitate

Surse:
www.noshly.com

­

 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest

Abonează-te la articole!

Introduceți aici adresa de e-mail și te vom anunța atunci când publicăm articole noi pe site! După ce ați introdus numele și adresa dvs. de e-mail, intrați pe e-mailul dvs. și confirmați abonarea!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :