Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

E451 Trifosfat Pentasodic. În ce alimente se găsește? Este periculos?

/
/
114 Views

E451 trifosfat pentasodic I și E451 II trifosfat pentapotasic sunt aditivi alimentari cu rol de afânători, emulgatori și stabilizatoriSe prezintă sub formă de pudră sau de granule de culoare albă, higro­scopică. Este foarte solubil în apă, dar insolubil în etanol. pH-ul unei soluții apoase de concentrație 1% este cuprins între 9,2 și 10,5.

În ce alimente se găsește aditivului E451 trifosfat pentasodic?

Aditivul E451 trifosfat pentasodic se folosește în guma de mestecat, în băuturi răcoritoare, cafea, frișcă, lapte și alte produse din lapte, și produse din , produse din legume gătite în prealabil, sosuri, brânzeturi, pateuri, cârnați, carne și produse din carne etc.

De ce se folosește aditivul E451 trifosfat pentasodic?

Aditivii E451 trifosfat pentasodic și trifosfat pentapotasic au rol de sechestranți, de agenți de reglare a acidității, de texturare și de hidratare. Sunt utilizați în principal, pentru creșterea solubilității și a capacității de hidratare a proteinelor din carne. Acționează prin diso­cierea complexului format din actină și miozină. Procesul decurge diferit în funcție de tipul de fosfat utilizat. Sunt utilizați în produse din carne, conserve de pește, în de fructe, precum și în anumite comes­tibile. Mărește capacitatea de rehidratare a produselor deshidratate sub formă de praf (lapte praf, etc.).

Pe lângă , aditivul E451 mai este folosit și la fabricarea detergenților, la producerea ceramicii, în pielărie și industria textilă, în industria cauciucului, la fabricarea substanțelor destinate pentru stingerea incendiilor, la obținerea antigelului etc.

Efecte secundare / ale aditivului E 451 trifosfat pentasodic

Trifosfații utilizați în concen­trații mari pot avea efecte negative asupra organismului uman. Astfel, ei pot reduce asi­milarea calciului, magneziului și a fierului, sau pot da naștere la procese de atrofiere a sistemului osos, precum și la depunerea excesivă de calcar. Nu este permis în alimentele destinate sugarilor și copiilor.

Nivel de

Surse:
www.aditivos-alimentarios.com
www.cesamancam.ro

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Sunteți interesat de articole? Abonați-vă!

Dacă doriți să fiți anunțați prin mail atunci când se publică articole noi pe site, folosiți căsuța de mai jos pentru a va abona. Introduceți numele și adresa de email, apoi dați click pe Mă Abonez! Intrați apoi pe adresa dvs. de mail și dați click pe linkul de confirmare! Vă mulțumim!

This div height required for enabling the sticky sidebar