Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

E445 esterii glicerici ai răşinilor din lemn. În ce alimente se găsesc?

/
/
105 Views

E445 esterii glicerici ai răşinilor din sunt aditivi alimentari cu rol de agent de îngroșare, emulgator, stabilizator, adjuvant și aromatizant. Aditivul E445 este o materie primă de bază pentru . E 445 esterii glicerici ai răşinilor din lemn au ca sinonime: gumă de ester. Din punct de vedere chimic sunt amestecuri de esteri ai di- și triglicerinei cu acizii rezinici din rășini de lemn (pin). Industrial, rășina este obținută prin extracția sa din butucii vechi de pin cu ajutorul unor solvenți, proces urmat de rafinarea solven­tului. De asemenea, sunt substanțe derivate din gumă de rășină, un exsudat al pinilor verzi, precum și substanțele derivate din rășina lichidă, un produs secundar rezultat din procesul de obținere a hârtiei tip sulfat.

Produsul final conține aproximativ 90% acizi rezinici și 10% substanțe neutre. Acizii rezinici sunt reprezentați printr-un amestec de acizi monocarboxilici diterpenoizi izomerici. Aditivul E445 se prezintă sub formă de substanță solidă dură, de culoare galben-chihlimbarie. Este insolubil în apă, dar se solubilizează în acetonă.

În ce se găsesc aditivii E445 esterii glicerici ai răşinilor din lemn?

Esterii glicerici din rășinile lem­noase sunt utilizați la băuturi tul­buri aromate, nealcoolice, în doza de 100mg/l. Se folosește și la tratamentul de suprafață al legumelor și fructelor proaspete. De asemenea, se mai folosește și la tulburi aromatizate, cu un conținut de mai mic de 15%.

De ce se folosesc aditivii E 445 esterii glicerici ai răşinilor din lemn?

Ca emulgator, acționează în sensul formării și stabilizării emulsiilor prin scăderea tensiunii superficiale dintre cele două faze nemiscibile. În băuturi aromate, aditivul E 445 esterii glicerici ai răşinilor din lemn are ro­lul de a împiedica depunerea parti­culelor aflate în suspensie, deci separarea fazelor. În sucurile de fructe simulează un conținut mai mare de fructe (accentuează aroma fructelor). Datorită acțiunii sale slab antiseptice, aditivul este utili­zat în tratamentul superficial al citricelor.

Efecte secundare / ale aditivilor E445 esterii glicerici ai răşinilor din lemn

Datele din literatura de specialitate arată că până în prezent nu se poate face o apreciere definitivă asupra aditivului. Băuturile care conțin aditivul E445 nu sunt recomandate copiilor. Până în anul 2002 aditivul nu a fost permis în România. A fost introdusă ulterior ca urmare a alinierii la legislația europeană.

Nivel de toxicitate

Surse:
www.infocons.ro
www.noshly.com
www.sinofoodsupply.com

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Sunteți interesat de articole? Abonați-vă!

Dacă doriți să fiți anunțați prin mail atunci când se publică articole noi pe site, folosiți căsuța de mai jos pentru a va abona. Introduceți numele și adresa de email, apoi dați click pe Mă Abonez! Intrați apoi pe adresa dvs. de mail și dați click pe linkul de confirmare! Vă mulțumim!

This div height required for enabling the sticky sidebar