Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

E434 monolaurat de polioxietilenă sorbitan polisorbat 40

/
/
100 Views

monolaurat de polioxietilenă sorbitan polisorbat 40 este un aditiv alimentar cu rol de emulgator și aromatizant. Se mai utilizează și ca solvent pentru alți aditivi. Este un monoester. Aditivul reprezintă un amestec de sorbitol și de anhidridele sale (sorbitan, izosorbit) parţial esterificaţi cu acid palmitic comestibil, condensat cu aproximativ 20 moli oxid de etilenă pentru un mol de sorbitol şi de anhidridele sale.

La temperatura de 25°C, se prezintă sub formă de lichid uleios sau semigel, de orange, cu un gust picant, ușor amar și un miros caracteristic. Este solubil în apă, etanol, metanol, de etil și acetonă, dar nu se solubilizează în mineral și în eter de petrol. Aditivul alimentar conține minimum 66% grupe de oxietilenă, echivalent cu minimum 97% monopalmitat de polioxietilenă sorbitan (20) raportat la substanța anhidră. Conținutul de apă este de maximum 3%.

În ce alimente se găsește aditivul E434 monolaurat de polioxietilenă sorbitan polisorbat 40?

Se găsește în produse fine de panificație, în și deserturi, emulsii, supe instant, gheață alimentară, produse dietetice. Se mai găsește în , în băuturi răcoritoare, prăjituri, produse de patiserie și de cofetărie, , supe, și diverse băuturi alcoolice. Pe lângă , aditivul E434 se mai folosește ca aromatizant pentru balsamuri.

De ce se folosește aditivul E434 monolaurat de polioxietilenă sorbitan polisorbat 40

Principala utilizare a aditivului E434 se datorează faptului că stabilizează emulsiile de tip Ulei/Apă. Astfel, emulgatorii de acest tip, în cazul sosurilor emulsionate sunt adsorbiți la interfața ulei/apă, fapt ce împiedică coalescența globulelor de grăsime. În produsele lactate de imitație (analogii de lapte și smântână), cum sunt, înălbitorii de cafea, aditivul E434 contribuie la obținerea unui produs care să-și păstreze forma de emulsie când este adăugat în cafea.

Alte denumiri ale aditivului E434 monolaurat de polioxietilenă sorbitan polisorbat 40

Are ca sinonime: polisorbat 40, monopalmitat de polioxietilenă (20) sorbitan. Alte denumiri ale aditivului sunt:

  • Polysorbate 40
  • Hetsorb p-20
  • Liposorb p-20;
  • Poe-20 sorbitan monopalmitate;
  • Polyoxyethylene (20) sorbitan monopalmitate;
  • Sorbimacrogol palmitate 300;
  • Tween 40;

Efecte secundare / ale aditivului E 434 monolaurat de polioxietilenă sorbitan polisorbat 40

Aport zilnic acceptabil: Până la 25 mg / kg greutate corporală. Nu este permis în Australia. Poate provoca flatulență, diaree și distensie abdominală. De asemenea, unii specialiști spun că aditivul E434 este cancerigen.

Nivel de toxicitate

Surse:
www.infocons.ro
www.noshly.com

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Sunteți interesat de articole? Abonați-vă!

Dacă doriți să fiți anunțați prin mail atunci când se publică articole noi pe site, folosiți căsuța de mai jos pentru a va abona. Introduceți numele și adresa de email, apoi dați click pe Mă Abonez! Intrați apoi pe adresa dvs. de mail și dați click pe linkul de confirmare! Vă mulțumim!

This div height required for enabling the sticky sidebar