Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

E425 I guma konjac. În ce alimente se găsește? Este toxic?

/
/
101 Views

E425 I guma konjac este un aditiv alimentar cu rol de emulgator, stabilizator și agent de îngroșare. Guma Konjac conține ca principal component o moleculă de polizaharid cu masa moleculară mare, glucomanan, care este format din unități de D-manopiranoză şi D-glucopiranoză, legate între ele prin legături (3-(l-4 ) glicozidice. La fiecare a 10-a unitate, prezintă o ramificație legată 1,3-glicozidic, iar al 19-lea rest de monozaharidă este acetilată. Guma Konjac este un hidrocoloid solubil în apă. Are ca principal component o moleculă de polizaharid.

Guma Konjac se obține prin extracție apoasă din făina de Konjac. Făina de Konjac este materia primă nepurificată din rădăcina plantei perene Amorphophallus Konjac. Se prezintă sub formă de pulbere de culoare alb-gălbuie, până la cafeniu-deschis. Este dispersabilă în apă rece sau fierbinte, cu formarea unei soluții foarte vâscoase, cu pH-ul cuprins între 4,0 și 7,0. De asemenea, guma Konjac poate forma şi geluri termostabile prin încălzire în condiții alcaline.

În ce alimente se găsește aditivul E425 I guma konjac?

Aditivul E425 I guma konjac se găsește în , procesate, emulsii de tip ulei/apă, carne și produse din carne, pește și produse din pește etc. Se mai găsește în gemuri, , înghețată și de legume.

De ce se folosește aditivul E425 I guma konjac?

Datorită capacității sale de a da soluții foarte vâscoase, aditivul este necesar (pentru produsele alimentare menționate mai sus), ca agent de îngroșare, de stabilizare și de gelifiere, chiar la temperaturi ridicate. Gelurile formate sunt termostabile. În același timp prezintă o capacitate bună de absorbție a apei.

Efecte secundare / efecte adverse ale aditivului E 425 I guma konjac

Guma Konjac reprezintă, ca și celelalte gume, substanțe de balast. În organismul uman poate interfera cu absorbția lipidelor și a sărurilor minerale. În cazul persoanelor sensibile pot să apară fenomene alergice (eczeme, dermatite de contact, urticarii etc.). Are un efect laxativ. Unii autori semnalează faptul că aditivul poate fi un posibil toxic respirator și că poate provoca iritații ale tractului digestiv.

Nivel de

Surse:
www.aditivos-alimentarios.com
www.foodnavigator.com

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Sunteți interesat de articole? Abonați-vă!

Dacă doriți să fiți anunțați prin mail atunci când se publică articole noi pe site, folosiți căsuța de mai jos pentru a va abona. Introduceți numele și adresa de email, apoi dați click pe Mă Abonez! Intrați apoi pe adresa dvs. de mail și dați click pe linkul de confirmare! Vă mulțumim!

This div height required for enabling the sticky sidebar