Hit enter after type your search item

E420 II sirop de sorbitol pentru diabetici. În ce alimente se găsește?

/
/
/
162 Views

E420 II sirop de sorbitol este un aditiv alimentar cu rol de îndulcitor, stabilizator, umectant, sechestrant, agent de volum și agent de îngroșare, prezent în mod natural în fructe. Se mai utilizează și ca substanță suport pentru alți aditivi. Are ca sinonim Sirop D-glucitol. Sorbitolul sirop se obține prin hidrogenarea catalitică a siropului de glucoză.  În siropul de sorbitol conținutul total de substanță uscată este de minimum 69%, iar de D-sorbitol este de minimum 50% față de substanța uscată. Siropul de sorbitol se prezintă sub formă de soluție apoasă, limpede, incoloră și cu un gust dulce. Este miscibil cu apa, cu glicerina și cu propan- 1,2-diolul. Căldura specifică a soluției apoase de sorbitol este negativă (-26,5 cal/g) la 25°C, fapt ce explică senzația de rece pe care o dă aditivul.

Conținutul total de apă al siropului trebuie să fie de maximum 31%, iar de reducătoare, maximum 0,3%, exprimate în glucoză și raportate la substanța uscată.

În ce alimente se găsește aditivul E420 II sirop de sorbitol?

Aditivul E420 II sirop de sorbitol se găsește în guma de mestecat, , și produse din (în special pui și produse din de pui, curcan și produse din de curcan), șuncă, , produse de brutărie, , sosuri și alimente pentru diabetici.

De ce se folosește aditivul E420 II sirop de sorbitol?

Aditivul E 420 II sirop de sorbitol se folosește în industria alimentară datorită proprietății sale de , dar și pentru higroscopicitatea sa, motiv pentru care se adaugă în produsele care au drept caracteristică o consistență moale, precum și plasticitate sau flexibilitate.

/ efecte adverse ale aditivului E 420 II sirop de sorbitol

În doze mici provoacă flatulență, și poate agrava sindromul de colon iritabil. Nu este permisă utilizarea aditivului E420 II în alimentele pentru copiii, care au vârsta sub un 1 an, deoarece poate provoca severă.

Nivel de toxicitate

Surse:
www.infocons.ro
www.aditivos-alimentarios.com

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Abonează-te la articole!

Introduceți aici adresa de e-mail și te vom anunța atunci când publicăm articole noi pe site! După ce ați introdus numele și adresa dvs. de e-mail, intrați pe e-mailul dvs. și confirmați abonarea!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :