Hit enter after type your search item

E337 tartrat dublu de sodiu și potasiu. În ce alimente se găsește?

/
/
/
83 Views

Aditivul E337 tartrat dublu de sodiu și are ca sinonime: L(+)tartrat de sodiu și , sare de Rochelle sau sare Seignette. Denumirea sa chimică este: sare dublă de sodiu și a acidului L-2,3-dihidroxibutandioic sau L(+)tartrat de sodiu și . Este un aditiv cu rol de antioxidant și corector de aciditate, ce funcționează și ca emulgator.

Seignette cristalizează în prisme rombice mari, cu fețe hemiedrice. Se prezintă sub formă de cristale incolore sau de pudră albă cristalină și are un gust sărat. Temperatura sa de topire este cuprinsă în intervalul 70-80°C. Este o substanță solubilă în apă; Este insolubil în etanol. pH-ul soluției sale apoase de con­centrație 10%, este 6,5-7,5. Aditivul alimentar E337 trebuie să aibă un conținut maxim de substanță activă de 99% raportat la substanța uscată. Pierderile prin deshidratare nu trebuie să depășească maximum 25% și minimum 21,0%, determinate prin uscare la 150°C timp de trei ore.

În ce alimente se găsește aditivul E337 tartrat dublu de sodiu și potasiu?

Aditivul E 337 tartrat dublu de sodiu și potasiu se folosește la conservele de . Se mai găsește în: băuturi răcoritoare, sifon, băuturi energizante, , , gemuri, , produse de patiserie, gumă de mestecat, dulciuri, albuș de ou etc.

De ce se folosește aditivul E337 tartrat dublu de sodiu și potasiu?

Utilizarea aditivului E337 în este o necesitate datorită rolului său de substanță sechestrantă pentru metalele grele, ca agent de tamponare precum și pentru acțiunea sa sinergetică cu unii agenți antioxidanți.

sau ale aditivului E337

E337 este un aditiv inofensiv, deci nu prezintă niciun risc asupra sănătății consumatorului. Are chiar medicale, fiind folosit ca medicament în tulburările digestive. Cu toate acestea, nu este permis în alimentele destinate sugarilor sau copiilor mici. Prezintă acțiune laxativă și diuretică în doze mici. În doze mari are efect purgativ. Doza zilnică admisibilă pentru om este de 0-6 mg/kilocorp.

Nivel de toxicitate

Surse:
www.infocons.ro
www.noshly.com

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Abonează-te la articole!

Introduceți aici adresa de e-mail și te vom anunța atunci când publicăm articole noi pe site! După ce ați introdus numele și adresa dvs. de e-mail, intrați pe e-mailul dvs. și confirmați abonarea!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :