Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

E 171. Cât de nociv este și ce alimente conțin E 171?

/
/
1195 Views

sau dioxidul de titan este un colorant alb artificial. Are ca sinonime Pigment alb C16. Denumirea sa chimică este dioxid de titan.

Este un pigment alb, de natură anorganică. În natură există sub forma a trei modificații cristaline: rutil, anatas și brookit. Pigmentul alimentar constă în principal din dioxid de titan pur -anatas care poate fi acoperit cu cantități mici de alumină și/sau siliciu pentru a îmbunătăți proprietățile tehnologice ale produsului.

Se prezintă sub formă de pudră albă amorfă. Este o substanță insolubilă în apă, în solvenți organici și în hidroxizi alcalini, dar se solubilizează ușor în acid fluorhidric, în acid sulfuric concentrat fierbinte, precum și în topiturile hidroxizilor sau ale carbonarilor alcalini.

Ce alimente conțin aditivul E 171?

Aditivul E 171 se utilizează în doze „qs” într-o serie de produse, ca de exemplu în produse de cofetărie, ornamente și cuverturi, deserturi, diverse snacks-uri etc. Este folosit și în guma de mestecat, bomboane de ciocolată, produse de patiserie, înghețată, iaurturi, sosuri. De asemenea, aditivul se mai poate întâlni în drajeuri, capsule, creme, pasta de dinți, precum și în diverse produse farmaceutice.

De ce se utilizează aditivul E 171?

Utilizarea aditivului E 171 este o necesitate pentru colorarea de suprafață a unor produse alimentare, fapt ce contribuie la îmbunătățirea aspectului lor.

Cât de nociv este E 171?

În dozele utilizate nu prezintă nici un risc asupra sănătății consumatorului. Este considerat un inofensiv. În cantități mari, însă, prezintă toxicitate asupra organismului uman. Studii exacte asupra acestui încă nu s-au efectuat. De aceea nu este cunoscută cu exactitate acțiunea dioxidului de titan asupra organismului uman pentru a putea trage concluzii. Cu toate acestea, este bine de știut faptul că în Germania acest alimentar a fost interzis, lucru care ar trebui să tragă un ușor semnal de alarma pentru noi.

Surse:
Elena O., Aditivii alimentari Necesitate și Risc;
Ultralife, E-urile periculoase;
Gheorghe M., 
Biblia Alimentară;
Alecia.ro

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Sunteți interesat de articole? Abonați-vă!

Dacă doriți să fiți anunțați prin mail atunci când se publică articole noi pe site, folosiți căsuța de mai jos pentru a va abona. Introduceți numele și adresa de email, apoi dați click pe Mă Abonez! Intrați apoi pe adresa dvs. de mail și dați click pe linkul de confirmare! Vă mulțumim!

This div height required for enabling the sticky sidebar