Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Home / Coloranți / E 129 sau Rosu alura AC

E 129 sau Rosu alura AC

/
/
/
74 Views

E 129 este un colorant azoic rosu. Aditivul E 129 se prezintă sub formă de pulbere sau granule de culoare roșu-închis. Este solubil în apă, dar insolubil în alcool. Pentru industria alimentară este necesar ca aditivul să aibă un conținut de substanță colorantă activă de minimum 85%. Cantitatea de coloranți auxiliari admiși în produs este de maxim 30%, iar alți componenți organici alții decât coloranții se găsesc în procent de 1,5%. Cantitatea de substanțe insolubile în apă este de maxim 0,2%.

Dozele admise în produsele alimentare
E 129 este adăugat în bitter soda sau bitter vino (separat sau în combinație cu alți coloranți), în „Luncheon Meat”, în breakfast sausages cu un conținut de minim 6% cereale, în carne tip burger cun un conținut minim de 4% legumeși/sau cereale (în toate acestea fiind folosit singur sau în amestec cu alți coloranți). Rosu alura ac sau E129 este utilizat singur sau în combinație cu alți coloranți în produse și în doze similare cu cele prezentate la E 104.

Necesitate
Utilizarea aditivului E 129 este necesară pentru colorarea categoriilor de produse arătate mai sus, la care colorantul natural a fost degradat în timpul procesării, depozitării sau transportului. Pentru alte categorii de produse alimentare sau băuturi alcoolice și nealcoolice, lipsite de culoare, folosirea aditivului E 129 are drept scop ameliorarea aspectului acestora și identificarea mai pregnantă a aromei lor!

Gheorghe Mencinicopschi, Biblia Alimentară, Editura Litera, București;
Elena Orănescu, Aditivi alimentari – Necesitate și Risc, Editura Agir, București 2008;

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Abonează-te la articolele noastre!

Dacă îți plac articolele noastre și ți se par utile, te poți abona gratis introducând numele dvs. și adresa de e-mail!