Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

E 129 sau Rosu alura AC

/
/
404 Views

E 129 este un colorant azoic rosu. Aditivul E 129 se prezintă sub formă de pulbere sau granule de culoare roșu-închis. Este solubil în apă, dar insolubil în alcool. Pentru industria alimentară este necesar ca aditivul să aibă un conținut de substanță colorantă activă de minimum 85%. Cantitatea de auxiliari admiși în produs este de maxim 30%, iar alți componenți organici alții decât coloranții se găsesc în procent de 1,5%. Cantitatea de substanțe insolubile în apă este de maxim 0,2%.

Dozele admise în produsele alimentare
E 129 este adăugat în bitter soda sau bitter vino (separat sau în combinație cu alți coloranți), în „Luncheon Meat”, în breakfast sausages cu un conținut de minim 6% cereale, în carne tip burger cun un conținut minim de 4% legumeși/sau cereale (în toate acestea fiind folosit singur sau în amestec cu alți coloranți). Rosu alura ac sau este utilizat singur sau în combinație cu alți coloranți în produse și în doze similare cu cele prezentate la E 104.

Necesitate
Utilizarea aditivului E 129 este necesară pentru colorarea categoriilor de produse arătate mai sus, la care colorantul natural a fost degradat în timpul procesării, depozitării sau transportului. Pentru alte categorii de produse alimentare sau băuturi alcoolice și nealcoolice, lipsite de culoare, folosirea aditivului E 129 are drept scop ameliorarea aspectului acestora și identificarea mai pregnantă a aromei lor!

Gheorghe Mencinicopschi, Biblia Alimentară, Editura Litera, București;
Elena Orănescu, – Necesitate și Risc, Editura Agir, București 2008;

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Sunteți interesat de articole? Abonați-vă!

Dacă doriți să fiți anunțați prin mail atunci când se publică articole noi pe site, folosiți căsuța de mai jos pentru a va abona. Introduceți numele și adresa de email, apoi dați click pe Mă Abonez! Intrați apoi pe adresa dvs. de mail și dați click pe linkul de confirmare! Vă mulțumim!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This div height required for enabling the sticky sidebar