Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

Produsul alimentar – definiții

/
/
906 Views

Pentru produsul alimentar sunt date mai multe definiții printre care amintim:

  1. produsul alimentar este produsul în stare naturală sau prelucrat care servește drept hrană (dicționarul limbii române).
  2. alimentul reprezintă un produs natural neelaborat sau elaborat, recunoscut printr-o experiență îndelungată ca fiind bun și necesar pentru a asigura (după ingerare) dezvoltarea și întreținerea vieții organismului uman
  3. alimentul reprezintă toate substanțele ce sunt susceptibile a fi digerate și care servesc la hrănire, toate materiile indiferent de originea lor, care pot servi la nutriția omului.
  4. alimentele reprezintă toate substanțele destinate a fi ingerate, elaborate su neelaborate, pregătite culinar sau ca atare, folosite ca hrană de cei care le consumă și având calități nutritive și senzoriale.
  5. prin se înțelege orice produs sau substanță indiferent dacă este prelucrat integral, parțial sau neprelucrat, destinat consumului uman ori preconizat a fi destinat consumului uman (text preluat din legislația UE și menționat în legea 150/2004, completată de legea 412/2004, România)
  6. conform „Acordului de vânzări și folosirea taxelor” din 6 ianuarie 2005, alimentele și ingredientele alimentare semnifică substanțele în formă lichidă, concentrată, solidă, congelate sau deshidratate care sunt comercializate pentru ingerare sau mestecare de către oameni, respectiv sunt consumate pentru gustul și valoarea lor nutrițională.

După părerea noastră, o definiție mai completă a unui aliment ar fi: „alimentul semnifică orice produs de origine animală sau vegetală, consumat ca atare, sub formă elaborată sau după pregătire culinară, care prezintă calități senzoriale, energetice, nutritive și biologice și care asigură nutriția organismului uman, fără riscul îmbolnăvirii” (Banu, 2003).

Practic, nu există un aliment ideal și de aceea – pentru a-și asigura o dietă corespunzătoare, omul asociază o gamă cât mai largă de de origine vegetală și animală încât să își procure nutrimentele necesare (în condițiile în care venitul net îi permite să aloce o sumă corespunzătoare pentru hrană).

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Sunteți interesat de articole? Abonați-vă!

Dacă doriți să fiți anunțați prin mail atunci când se publică articole noi pe site, folosiți căsuța de mai jos pentru a va abona. Introduceți numele și adresa de email, apoi dați click pe Mă Abonez! Intrați apoi pe adresa dvs. de mail și dați click pe linkul de confirmare! Vă mulțumim!

This div height required for enabling the sticky sidebar