Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

De ce să introduci mierea de albine în alimentația sugarului?

/
/
348 Views

Laptele mamei este cea mai bună hrană pentru sugar. Dar această hrană naturală devine deseori pentru copil insuficientă, atât calitativ cât și cantitativ, mai cu seamă pe măsură ce crește. Atunci, laptele mamei trebuie înlocuit sau suplimentat cu laptele de vacă modificat. Pentru a face acest lapte cât mai corespunzător nevoilor sugarului, se folosesc diferiți agenți de îndulcire. Zaharurile cel mai obișnuit folosite în acest scop sunt glucoza și dextrimaltoza. Unele investigații recente arată că , deși mai scumpă decât glucoza, este mult mai ieftină decât dextrimaltoza și superioară amândurora în modificarea laptelui de vacă.

În zilele noastre, multe mame nu pot să-și alăpteze copii așa cum este natural. Acest fenomen impune medicului sarcina de a alcătui regimul alimentar potrivit nevoilor copilului. Fiind foarte delicați, unii sugari necesită o grijă și atenție infinite; unii sunt alergici la anumite alimente, în timp ce alții sunt robuști și pot mânca relativ orice. Deosebirile în toleranță creează probleme uneori greu de rezolvat.

În lipsa laptelui mamei, baza pentru hrana sugarului este laptele de vacă modificat, îndulcit. Tocmai în îndulcire stă deseori marea dificultate. În acest scop, se folosește de cele mai multe ori siropul de zahăr din porumb, însă mulți copii nu suportă acest agent artificial de îndulcire. Apare din ce în ce mai evident că îndulcitorul natural este cel mai bun.

Mierea de albine este un excepțional îndulcitor natural. Ea este suportată de cei mai mulți copii; pe lângă faptul că este un îndulcitor, furnizează mineralele care se adaugă celor ce se găsesc deja în lapte, precum și o cantitate mică de proteine: are o acțiune ușor laxativă și antiseptică; în afară de aceste avantaje, are o aromă plăcută, care-i sporește gustul. Dar avantajul principal constă, firește, în faptul că furnizează copilului complexul de minerale de care are nevoie pentru dezvoltarea corpului.

Mierea prezintă un avantaj asupra zaharurilor conținând cantități mai mari de dextroză, deoarece aceasta nu sporește zahărul din sânge peste nivelul pe care organismul îl suportă cu ușurință. Dată fiind ușurința și larga posibilitate de a o obține, ca și aroma și proprietatea de a fi ușor digerată, mierea ni se prezintă ca forma sub care hidrații de carbon ar trebui să fie mai larg introduși în alimentația copiilor. Cu toate că mierea a fost cunoscută ca aliment din cele mai vechi timpuri de când avem date istorice, importanța ei pentru om pare a fi scăzut pe măsură ce civilizația a progresat. Având în vedere faptul că mierea de albine este un produs care poate fi folosit fără intervenția vreunui tratament artificial și că este compusă din 2 zaharuri, foarte ușor suportate de organism, este ciudat că nu s-a bucurat de o întrebuințare mai largă și mai cu seamă în hrana sugarilor și a copiilor.

Pentru a valorifica numeroasele avantaje ale mierii în alimentația sugarilor, ea poate fi folosită în proporție de 1-2 lingurițe la 200 g hrană preparată. Dacă sugarul este constipat, se sporește cantitatea de miere cu jumătate de linguriță. Dimpotrivă, dacă sunt semne de diaree, doza de miere trebuie redusă cu aceeași cantitate.
Sugarii care primesc miere suferă mai rar de colici, pentru că asimilarea ei rapidă previne fermentația.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Sunteți interesat de articole? Abonați-vă!

Dacă doriți să fiți anunțați prin mail atunci când se publică articole noi pe site, folosiți căsuța de mai jos pentru a va abona. Introduceți numele și adresa de email, apoi dați click pe Mă Abonez! Intrați apoi pe adresa dvs. de mail și dați click pe linkul de confirmare! Vă mulțumim!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This div height required for enabling the sticky sidebar