Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

De ce este bine să consumăm mai mult iaurt? Care sunt beneficiile lui?

/
/
434 Views

Enzimele ne pot ajuta să scăpăm mai repede de kilogramele în plus. Motivul: așa-numiții bio-catalizatori dirijează și regularizează toate procesele biochimice din organismul nostru. Sunt importante pentru digestie și pentru transformarea substanțelor nutritive în energie, stimulează metabolismul și ajută la arderea grăsimilor.
Mai multe enzime înseamnă, practic, o mai bună funcționare. Pentru a le produce, organismul are nevoie de o cantitate suficientă de vitamine și microelemente. Mai cu seamă la o vârstă mai înaintată, când producția lor proprie organismului, încetinește treptat-treptat. Din fericire, ele pot fi completate cu enzimele din alimente. Singura problemă: acestea nu rezistă la o temperatură de peste 50°, adică sunt distruse la fiert, copt sau prăjit. De aceea, “furnizorii” nu pot fi decât alimentele proaspete, în stare cât mai naturală: salatele, legumele și fructele crude, dar și peștele, ouăle, produsele și iaurtul.

Iaurtul este deosebit de sănătos

Nu doar datorită enzimelor sale, ci și fermenților de și vitaminei B. Au o acțiune detoxifiantă, normalizează funcția intestinului și dezvoltă o floră stomacală sănătoasă. Efectul pozitiv se vede în primul rând la piele, care devine mai curată și mai proaspătă. În plus, fermenții din “leagă” excedentul de colesterol, reduc grăsimile din sânge, întăresc imunitatea și combat infecțiile și, nu în ultimul rând, ameliorează asimilarea calciului și a fosforului, importante pentru oase puternice și dinți sănătoși.

Alegeți iaurtul potrivit

Nu orice conține enzime, fermenți de lapte și vitamina B în cantități mari. La producerea iaurtului, se încălzește laptele pasteurizat la 40°, se “injectează” apoi cu fermenți de lapte și se ține la această temperatură câteva ore, răstimp în care bacteriile (fermenții) se înmulțesc, laptele se îngroașă și iaurtul e gata.
Se întâmplă, însă, adeseori ca acest iaurt să mai fie încălzit o dată, la 70°, pentru o păstrare mai îndelungată. Acest procedeu distruge fermenții din lapte, enzimele și o parte din vitamina B, foarte importante pentru sănătatea noastră. Asemenea produse ar trebui să aibă marcat pe ambalaj “încălzit de două ori”, “coagulant” și “gelatină”, acestea din urmă fiind adăugate pentru o mai bună consistență a iaurtului.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Sunteți interesat de articole? Abonați-vă!

Dacă doriți să fiți anunțați prin mail atunci când se publică articole noi pe site, folosiți căsuța de mai jos pentru a va abona. Introduceți numele și adresa de email, apoi dați click pe Mă Abonez! Intrați apoi pe adresa dvs. de mail și dați click pe linkul de confirmare! Vă mulțumim!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This div height required for enabling the sticky sidebar