Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Home / Alimente / Cum se fabrică sticksurile?

Cum se fabrică sticksurile?

/
/
/
256 Views

Sticksurile sunt produse care se prezintă sub formă de bețe subțiri, crocante, cu porozitate mare. Sticksurile se fabrică din făină de grâu, care este și principala materie primă. Se folosește făină de extracție mică și de calitate bună, care să conducă la obținerea unui aluat elastic. Apa, care trebuie să îndeplinească condițiile apei potabile. Afânători, se face o afânare mixtă pentru care se folosesc drojdia de panificație și bicarbonatul de sodiu. Pentru mărirea valorii nutritive se folosesc grăsimi, ouă și alte ingrediente, iar pentru gust se adaugă sare, susan, mac etc.

Sticksurile se fabrică parcurgând următoarele operații tehnologice:

Prepararea și prelucrarea aluatului. Acestea presupun următoarele operații: frământarea aluatului de consitență mare; fermentarea aluatului; modelarea sub formă de fire, prin trefilare sub presiune prin matrițe prevăzute cu orificii; tratarea umedă a aluatului modelat, care constă în trecerea acestuia printr-o soluție de bicarbonat de sodiu, cu scopul ca după coacere produsul să aibă luciu plăcut; tăierea firelor de aluat la lungimea de 10-12 cm; presărarea aluatului umed cu cristale fine de sare, cu mac sau cu susan, care vor decora produsul și-i vor imprima caracteristicile de produs aperitiv.

Coacerea. Se realizează obișnuit în cuptoare continue, un timp de 6-10 minte, la temperatura camerei de coacere, care variază de la 280°C la începutul coacerii la circa 180°C la sfârșitul ei.

Răcirea și ambalarea sticksurilor. După ieșirea din cuptor, sticksurile se răcesc, liber sau forțat, cu ajutorul unui curent de aer. Ambalarea se poate face:

  • în plicuri confecționate din celofan termosudabil;
  • în cutii de carton;
    în toate cazurile, pentru protecție mecanică, ambalajele se introduc în cutii de carton ondulat sau în lăzi de lemn.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Abonează-te la articolele noastre!

Dacă îți plac articolele noastre și ți se par utile, te poți abona gratis introducând numele dvs. și adresa de e-mail!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *