Hit enter after type your search item

Cum se cultivă degețelul roșu – Digitalis purpurea?

/
/
/
485 Views

Numele genului este de origine latină, digitus însemnând degetar. Floarea se mai numește mănuşa Maicii Domnului sau mănușa păstorului. Degețelul roșu este o floare cultivată nu numai ca plantă decorativă, dar și în scop farmaceutic. Degețelul roșu este o floare înaltă de 50-150 cm, cel mai adesea fără ramificații. Frunzele de la baza plantei au forma ovală și sunt așezate în rozetă, iar cele de pe tulpină sunt lanceolate și au dispoziție alternă. Întreaga plantă prezintă o pubescență fină.

Degețelul roșu
Degețelul roșu

Florile, asemănătoare unor degetare, sunt așezate pe un singur rând în cadrul inflorescenței care este un racem simplu. Ele sunt colorate mai ales violet-purpuriu, cu pete mici, unele punctiforme, de culoare brună sau purpuriu- închis.

Degețelul roșu – cerințe față de sol și căldură

Degețelul roșu preferă terenurile nisipoase, dar fertile. Îi place soarele și, totodată, tolerează o ușoară semiumbră. Întrucât plantele sunt distruse de gerurile puternice, este bine să se practice mulcirea cu frunze pentru perioada de iarnă.

degețelul roșu?

Răsadul de degețel roșu se produce vara, cu un an înainte. Degețelul roșu se seamănă în luna iunie, direct pe brazdă afară sau în răsadniță ori salariu, într-un pământ foarte bine mărunțit. Este foarte important să se asigure umbrirea semănăturilor și menținerea pământului permanent reavăn. Semințele răsar după 15-20 de zile. Răsadurile se repică tot pe brazde afară, în răsadnițe și solarii sau în ghivece mici ce se așază în unul dintre aceste spații.

Citește și: Cum se cultivă clopoțelul

Înființarea culturii de degețel roșu se face toamna, în luna octombrie, sau în primăvara următoare. Plantarea are loc pe brazde sau în rânduri simple, 1:1 distanțe de 30-40 cm între plante. Îngrijirea culturii constă în plivirea buruienilor și afânarea solului, udarea atunci când este nevoie și fertilizarea de 2-3 ori, fie cu minerale (20-25 g/m²), fie cu must de bălegar diluat cu 8-10 părți apă. Recoltarea tijelor florale se face prin tăiere, când cel puțin o treime din florile inflorescenței sunt deschise.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Abonează-te la articole!

Introduceți aici adresa de e-mail și te vom anunța atunci când publicăm articole noi pe site! După ce ați introdus numele și adresa dvs. de e-mail, intrați pe e-mailul dvs. și confirmați abonarea!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :