Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Unde se plantează crinul roșu? Cum se îngrijește/Cum se înmulțește?

/
/
293 Views

roșu are în pământ un bulb mare iar aerian o tulpina scurtă, cu frunze li­neare lungi de 40-70 cm, tijă floriferă cilindrică susținând 4-6 flori larg deschise, asemănătoare celor de crin.  roșu înflorește după 2-3 ani de vegetație continuă după ce au format cel puțin 4 frunze. Cu cât numărul de frunze este mai mare cu atât se poate spera la mal multe flori.

Citește și: Cum se îngrijește vița de vie?

După prima înflorire, pentru a fi capabil să înflo­rească din nou, crinul roșu are nevoie anual de un re­paus. Acesta intervine la 1,5-2,5 luni de la înflorire. Până la repaus crinul trebuie foarte bine hrănit pentru ca bulbii (capete) să devină cât mai mari. Se folosesc până la 1 iulie cu mai mult azot, apoi în intervalul 1 – 15 august din cele cu mai mult fosfor și potasiu. Spre toamnă udările și fertilizările se restrâng și când frunzele s-au îngălbenit bulbii trec în repaus.

Cum și Unde se păstrează bulbii de crin roșu peste iarnă?

Bulbii de crin roșu se păstrează peste iarnă la 15-18°C în sol uscat. După începerea vegetației, când tijele florifere au aproximativ 5 cm udatul se reia gradat. Crinul roșu poate înflori mai repede dacă sunt temperaturi mai ridicate, de aproximativ 20-25°C. Înainte sau după începerea vegetației, se poate face plantarea în ghivece puțin mai mari ca bulbul care se așază parțial în afara solului. Se folosește un substrat permeabil neutru spre alcalin (pH=7-7,5), format din 2 părți pământ de țelină și o parte pământ de frunze (sau turba îngroșată), 1 parte mranița sau balegă de bovine uscata și îngrășăminte chimice (superfosfat, sare potasică).

Cum se înmulțește crinul roșu?

Crinul roșu suportă bine soarele și pe măsura apariției frunzelor se expune la mai multa lumina. Umbrirea ușoară este necesară numai de la sfârșitul lunii iunie până la început de august. În zilele calde se stropesc plantele pe frunze și se umezește atmosfera. Vara ghivecele pot fi îngropate în solul din gradina sau în jardinierele din balcon. Crinul roșu se înmulțește prin , după recoltarea acestora sau prin detașarea bulbilor cu ocazia transplantării.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Sunteți interesat de articole? Abonați-vă!

Dacă doriți să fiți anunțați prin mail atunci când se publică articole noi pe site, folosiți căsuța de mai jos pentru a va abona. Introduceți numele și adresa de email, apoi dați click pe Mă Abonez! Intrați apoi pe adresa dvs. de mail și dați click pe linkul de confirmare! Vă mulțumim!

This div height required for enabling the sticky sidebar