Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Ce conține o plombă dentară și care este prețul unei plombe dentare?

/
/
778 Views

Dacă apare o gaură într-un dinte (o carie), medicul stomatolog va trebui să curețe prin polizare locurile afectate și să umple apoi gaura astfel formată cu o plombă dentară. Totul pentru a preveni lezarea pulpei dentare cu vasele ei de sânge sau pentru a preveni pătrunderea bacteriilor sau chiar pierderea dintelui.

Ce conține o plombă dentară?

Materialul de umplutură folosit cel mai frecvent pentru o plombă dentară este așa-numitul amalgam. Este un amestec de argint, cositor, cupru, zinc și mercur. Proaspăt preparat, amalgamul este moale și umple bine gaura din dinte. Mai apoi, amalgamul se întărește și formează un dop, care, dacă sunt întreținuți dinții, va ține ani de zile.

Mai nou, mulți oameni preferă să li se pună plombe dintr-un material plastic, de teamă că mercurul otrăvitor din plombă ar dăuna organismului. Materialul plastic de culoarea dintelui este însă mai puțin durabil și elimină și el mici cantități de substanțe nocive. O a treia posibilitate sunt așa numitele Inlays, plombe turnate din aur sau titan. Ele sunt confecționate de tehnicianul dentar după un mulaj exact al cavității din dinte, fiind apoi introduse și fixate în dinte. Din cauză că dintele astfel plombat va avea culoarea metalului folosit, metoda se aplică, de obicei, numai la măsele.

Cât costă o plombă dentară?

Prețul unei plombe dentare este, oarecum, dificil de stabilit. Asta în condițiile în care nu avem un caz concret. De obicei, prețul depinde foarte mult de profunzimea cariei. Atunci când ne referim la profunzimea cariei, aceasta poate fi superficială, medie și profundă. În cazul cariilor superficiale este nevoie doar de un strat de material – adică plomba propriu-zisă. Pentru cariile medii, sunt necesare două straturi de materiale, adică plomba propriu-zisă, sub care se pune un material de obturație de bază. Pentru cariile profunde se vor aplica, de cele mai multe ori, 3 straturi de materiale.

Totodată, caria dentară, indiferent de profunzime, poate afecta una sau mai multe suprafețe ale dintelui. Cu cât se extinde mai mult în suprafață, cu atât este necesară utilizarea unei cantități mai mari de material, deci, astfel crește prețul terapiei.

În final, prețul unei plombe dentare poate varia între 90-120 de lei la cabinetele stomatologice mai mici. Poate ajunge și la 200 de lei în cazul clinicilor foarte mari.

Un tratament pentru albirea dinților?

Cel mai simplu și eficace tratament pentru albirea dinților este: spălarea pe dinți, cel puțin o dată pe zi cu bicarbonat de sodiu sau cu sare (clorură de sodiu) – de obicei seara.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Sunteți interesat de articole? Abonați-vă!

Dacă doriți să fiți anunțați prin mail atunci când se publică articole noi pe site, folosiți căsuța de mai jos pentru a va abona. Introduceți numele și adresa de email, apoi dați click pe Mă Abonez! Intrați apoi pe adresa dvs. de mail și dați click pe linkul de confirmare! Vă mulțumim!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This div height required for enabling the sticky sidebar