Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

Ce conțin preparatele din carne?

/
/
768 Views

În ziua de astăzi preparatele din se află într-un număr tot mai mare. Deci concurența pe piață este tot mai acerbă. În acest caz, falsificările alimentelor nu întârzie să apară. Falsificările în industria cărnii, din păcate mascate uneori sub reglementări legale, cunosc o amploare deosebită, având în vedere și varietatea mare de și aditivi permiși de legislația europeană.

Din cauza acestor adaosuri, calitatea nutrițională a preparatelor din carne în general scade, sumedenia de E-uri folosite putând depăși doza maximă tolerabilă previzionată zilnic și doza tolerabilă ingerată săptămânal, ca să nu mai vorbim despre doza zilnică ingerată, ceea ce poate avea efect toxic asupra organismului. În acest caz, producătorii aflați în continuă concurență și având în vedere prețurile ridicate ale materiilor prime, pentru a realiza profituri tot mai mari folosesc:

  • ingrediente proteice de origine vegetală cum ar fi concentratele, texturatele și izolate proteice din soia precum și izolate din mazăre
  • diferite ingrediente de natură amidonoasă: amidon oxidat (E 1404), amidon hidroxipropilat (E 1440)
  • diverse gume: caragenan (E 407), carboximetilceluloză (E 466)
  • diverși aditivi pentru hidratare și reținere a apei în exces: polifosfați (E 452)
  • coloranți: cosenilă (acid carminic – E 120) – folosit pentru a masca adaosurile necarnate

Pe lângă acestea, preparatele din carne mai conțin carne dezosată mecanic din oase de vită, porc, carne dezosată mecanic din porțiuni de pasăre (șira spinării, gâturi), șorici, organe (urechi, stomacuri de vită, porc).

Din păcate este foarte greu să găsești astăzi în magazine un produs autentic în care să existe numai carne de vită, porc sau oaie și , plus ingredientele necesare sărării și formării culorii (sare, polifosfați, azotit/azotat, erisorbat de sodiu).

Preparatele din carne conțin și cantități foarte mari de deoarece aceasta este mai ieftină. De obicei, această este folosită, mai ales la produsele cu structură omogenă sau la unele produse afumate, pasteurizate și afumate la rece (salam de vară, salam de casă, salam Săsesc etc.).

Până și așa zisele produse tradiționale nu pot fi considerate sănătoase, având în vedere conținutul extrem de ridicat de grăsime al unor asemenea produse și gradul ridicat de afumare și condimentare.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Sunteți interesat de articole? Abonați-vă!

Dacă doriți să fiți anunțați prin mail atunci când se publică articole noi pe site, folosiți căsuța de mai jos pentru a va abona. Introduceți numele și adresa de email, apoi dați click pe Mă Abonez! Intrați apoi pe adresa dvs. de mail și dați click pe linkul de confirmare! Vă mulțumim!

This div height required for enabling the sticky sidebar