Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Conservarea legumelor și fructelor prin murare și marinare

/
/
672 Views
Conservarea legumelor și fructelor prin murare și marinare –  urmăresc realizarea unui mediu acid și sărat care este nefavorabil dezvoltării microorganismelor de alterare. În murături acidifierea se produce prin fermentația lactică a glucidelor cu moleculă mică existente în la care se adaugă uneori mici cantități de zahăr pentru a se intensifica și accelera scăderea pH-ului. Concentrația acidului lactic ajunge până la 1.0 – 1.5g%. concomitent cu fermentația lactică principală au loc și alte fermentații secundare din care rezultă cantități mici de bioxid de carbon, alcool și acizi organici (formic, acetic, propionic, etc.), care, prin ei înșiși și prin esterii formați, conferă un gust plăcut murăturilor.
Prin marinare se păstrează ardeii, gogoșarii, castraveții, sfecla roșie și varza. Uneori, legumele sunt opărite în prealabil și după ce se așează în borcane, se toarnă peste ele oțet sărat (o soluție cu 1 – 2 g% acid acetic și 2 – 3 g% sare). Pentru a se ameliora gustul, se mai încorporează mici cantități de zahăr și condimente (piper, foi de dafin, etc.)
Dacă marinarea și murarea se asociază cu temperaturi scăzute, aceste procedee asigură o bună păstrare a legumelor timp de câteva luni. O parte din componentele hidrosolubile (vitamine, elemente minerale) trec în soluția acidă și se pierd dacă nu este consumată.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Sunteți interesat de articole? Abonați-vă!

Dacă doriți să fiți anunțați prin mail atunci când se publică articole noi pe site, folosiți căsuța de mai jos pentru a va abona. Introduceți numele și adresa de email, apoi dați click pe Mă Abonez! Intrați apoi pe adresa dvs. de mail și dați click pe linkul de confirmare! Vă mulțumim!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This div height required for enabling the sticky sidebar