Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Colorantul E 151 sau Negru Brillant BN este toxic!!

/
/
561 Views

Colorantul se prezintă sub formă de pulbere neagră-maronie strălucitoare. În funcție de cerințe, acesta se poate prezenta și sub formă de granule negre. Este solubil în apă și în alcool etilic. Pentru a putea fi utilizat în industrie, drept alimentar, este necesar să aibă un conținut în substanță activă colorantă de minim 80% și un conținut de coloranți auxiliari de maxim 10%.

Dozele admise în produsele alimentare

Colorantul E 151 este prezent în unele produse precum în aromate nealcoolice, în fructe și legume confiate, în conserve de fructe roșii, în produse de cofetărie, în ornamente și cuverturi, în produse fine de brutărie (biscuiți, napolitane), în deserturi, inclusiv produse lactate aromate, în sosuri și condimente. Mai este prezent în muștar, la pastă de pește și de crustacee, la crustacee semipreparate, la substituenți de somon, la icre de pește și la pește afumat.

Se mai adaugă în snaks cu diverse gusturi, în băuturi spirtoase, în vinuri aromate, în vinuri din fructe, cidru și rachiu de pere precum și la legume conservate în oțet, saramură sau ulei. În doză de 100mg/l (separat sau în combinație cu alți coloranți) se mai utilizează la diverse alte băuturi. (vezi E 100).

De ce se utilizează în industria alimentară?

Colorantul E 151 este necesar pentru colorarea sosurilor condimentare și a unor băuturi alcoolice. De asemenea, mai este utilizat pentru colorarea măslinelor, imitaților de icre, a peștelui în saramură, a imitațiilor de caviar, a oțetului, a pastei de pește și a peștelui afumat. Colorarea se face în scopul de a se obține produse mai apetisante.

Colorantul E 151 este !!

Colorantul E 151, fiind un derivat de gudron din huilă, prezintă toxicitate asupra organismului uman. Acesta produce alergii, urticarie, rinite și interferează cu enzimele digestive. Nu este recomandat în dieta copiilor, deoarece induce sindromul de hiperactivitate. Folosirea lui este interzisă în Danemarca, Belgia, Franța, Germania, Elveția, Suedia, Austria, SUA și Norvegia. Doza zilnică admisibilă este de maxim 5.0 mg/kilocorp.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Sunteți interesat de articole? Abonați-vă!

Dacă doriți să fiți anunțați prin mail atunci când se publică articole noi pe site, folosiți căsuța de mai jos pentru a va abona. Introduceți numele și adresa de email, apoi dați click pe Mă Abonez! Intrați apoi pe adresa dvs. de mail și dați click pe linkul de confirmare! Vă mulțumim!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This div height required for enabling the sticky sidebar