Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

Cidru de zmeură + rețete. Cum se face cidru de zmeură în gospodărie?

/
/
795 Views

Zmeura carpatină este recunoscută pentru parfumul puternic pe care-l posedă. Lichiorul de zmeură, sucul de zmeură, maceratele de zmeură și dulcețurile sunt mult apreciate pentru intensitatea parfumului. Distilatele din nu sunt gustoase și devin dezagreabile prin învechire, în schimb cidrul de desert este o băutură fină, foarte apreciată. Nici cidrurile de tip sec din nu sunt apreciate, având un parfum care face distonanță de corpul cidrului și din acest motiv nu ne vom ocupa de el. Un de zmeură, pentru a fi de calitate, se cleiește bine și se consumă chiar în anul preparării.

Înainte de a citi de cidru de zmeură, vă rog să vă documentați în legătură cu tehnica de obținere a cidrului în gospodărie. Tehnica de obținere a cidrului în gospodărie a fost detaliată pe larg în acest articol (click aici).

Cidru de zmeură desert

Zmeura culeasă proaspăt, nezdrobită și fără mucegai se zdrobește imediat. Se folosește numai zmeură proaspătă, la maturitatea comercială, nu zmeură stătută sau supracoaptă.

Ținem la fermentat timp de 4 zile, pe boasca zmeura zdrobită, adăugând culturi de fermenți selecționați. Prin această fermentare băutura va căpăta o culoare și un parfum bun. După 4 zile de fermentare se va face tescuirea. Tescuim astfel: 3 kg zmeură, iar după presa se amestecă fructele presate cu 2 L clocotită. Lăsăm să se răcească și se adaugă 1,700 kg diluat într-un litru de apă. Se introduce acest must în vase de fermentare cu masa de fermenți selecționați.

poate fi dat în 3 doze: 1 kg de zahăr înainte de fermentare, iar în timpul fermentației se mai adaugă 2 doze de zahăr: prima la 5 zile după începerea fermentației și a doua, la 10 zile de la începerea fermentației; dozele vor fi date în cantitate de câte 400 g fiecare. Cidru de zmeură astfel obținut va fi licoros, parfumat și poate fi consumat cu , portocală sau grepefruit și apă minerală.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Sunteți interesat de articole? Abonați-vă!

Dacă doriți să fiți anunțați prin mail atunci când se publică articole noi pe site, folosiți căsuța de mai jos pentru a va abona. Introduceți numele și adresa de email, apoi dați click pe Mă Abonez! Intrați apoi pe adresa dvs. de mail și dați click pe linkul de confirmare! Vă mulțumim!

This div height required for enabling the sticky sidebar