Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

Cidru de prune și cidru de caise. Cum se face cidru în gospodărie?

/
/
460 Views

În general din prune sunt apreciate băuturile provenite din fructele bine coapte și cu mult zahăr. Se folosește o gamă mare de soiuri începând de la mirobolan – la prunele mari albe sau negre și bine coapte. de prune se tulbură și de aceea necesită cleire în mod obligatoriu. Băutura este mai bună după un an de la obținere.

Vă informăm că înainte de a trece direct la rețeta de cidru de prune, respectiv cidru de caise, vă recomandăm să parcurgeți acest articol (click aici), în care au fost descrise toate etapele de obținere a cidrului, în gospodărie.

Cidru de prune – rețeta 1

Pentru a face cidru de prune, se aleg fructele coapte și curate, se scot sâmburii, se terciuiesc repede și se opăresc. După răcire le adăugăm o maia din fermenți și lăsăm să fermenteze aproximativ 24 ore, după care vom presa ușor fructele. Prin această metodă extragem o cantitate mai mare de , aromă și culoare.

La 5 L must de prune, vom adăuga 1,5 L apă, amestecăm și lăsăm din nou să fermenteze aproximativ 2 zile împreună cu fructele care au fost presate. După aceste 2 zile de fermentare tescuim a doua oară. Mustului obținut îi vom adăuga zahăr. Pentru 5 L must adăugăm 1,250 kg zahăr. Produsul finit se supune limpezirii în mod obligatoriu, la rece cu .

Cidru de prune – rețeta 2

Pentru un cidru de prune perfect, trebuie să scoatem sâmburii fructelor sănătoase, coapte și spălate, apoi le terciuim. La 5 kg prune fără sâmburi adăugăm 4 L apă călduță și lăsăm să fermenteze 48 ore, după care tescuim. Vom adăuga zahăr în must calculând la 1 kg must 250 g zahăr; se amestecă și se pune la fermentat cu fermenți selecționați și 8-10 sâmburi zdrobiți. Se face limpezirea în mod obligatoriu.

Cidru de caise

Cea mai bună rețetă de cidru de caise este cea cu zahăr mai mult și cu alcool peste 12° tărie. Este o băutură fină, parfumată, de efect și care place consumatorilor. Se consumă numai la desert. Se aleg caisele coapte, se spală și se scot sâmburii după care se terciuiesc. Se opăresc cu apă cât Ie umple bine nivelul, în scopul de a le muia și a extrage aromele, culoarea și mai mult must. Vor sta la macerare 2 zile, după care terciuim bine. La 1 kg must obținut vom adăuga 200-300 g zahăr, după care se omogenizează, se adaugă fermenți selecționați și se supune fermentării. Zahărul se poate da în 2-3 doze. După preferință se pot adăuga și câțiva sâmburi de caise, pentru a-i da băuturii un ușor gust de migdale. Se limpezește obligatoriu.

Cidru de caise și piersici

Cidru de caise și piersici este o băutură mult apreciată pentru parfumul intens și fin care rezultă din îmbinarea celor 2 arome de fructe. Este o băutură de desert reușită și care necesită, în mod obligatoriu, limpezire. Tehnologia de lucru este la fel ca la cea de caise, folosindu-se caise și piersici în cantități egale.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Sunteți interesat de articole? Abonați-vă!

Dacă doriți să fiți anunțați prin mail atunci când se publică articole noi pe site, folosiți căsuța de mai jos pentru a va abona. Introduceți numele și adresa de email, apoi dați click pe Mă Abonez! Intrați apoi pe adresa dvs. de mail și dați click pe linkul de confirmare! Vă mulțumim!

This div height required for enabling the sticky sidebar