Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

Cidru de pere preparat în gospodărie. Cum se face cidru de pere?

/
/
583 Views

de pere este o băutură alcoolică reușită, având fructozitate caracteristică și parfum. În prepararea lui trebuie rezolvată deficiența principală, și anume, ridicarea acidității. Dacă nu se efectuează această corecție mustul fermentează greu, produsul obținut e fad, rămâne tulbure și se degradează ușor. În acest articol (click aici) găsiți etapele pe care trebuie să le respectați pentru a obține cel mai bun cidru preparat în gospodărie.

Cidru de pere sec (preparat din pere obișnuite)

Mustul de pere se amestecă cu must de mere acrișoare în raport de 1 L must mere la 2 L must pere. În loc de must de mere se poate folosi și must de porumbele în cantitate apreciată prin degustare, care are aciditate și tanin.

Cidrul din acest amestec va fi mai gustos, cu un parfum echilibrat. Zahărul va fi în cantități de 1,6 kg la 10 L must, care se adaugă înainte de . Se mai introduc în must câte 8-10 g acid citric, 3 g fosfat de amoniu (pentru ajustarea fermentației) și fermenți selecționați. Se consumă cu și cu grapefruit.

Cidru de pere dulci

Sunt varietăți de pere care acumulează cantități mari de . Din astfel de pere se poate realiza un cidru cu un gust fructos, parfumat și de bună calitate.

Cel mai reușit cidru de pere

Cidrul cel mai reușit în cazul acesta este obținut prin amestecul mustului de pere cu un must de mere acrișoare. Proporția este următoarea: 7 L must de pere dulci se amestecă cu 3 L must de mere acrișoare. Dată fiind aciditatea redusă a perelor, prin consumul de aciditate în timpul fermentației, în special la mere (până la 2 g/L) se adaugă și acid citric în cantitate de 8-10 g la 10 L must.

Tot înainte de fermentare se va mai adăuga 4-5 g fosfat de amoniu pentru activizarea fermentației. Drojdiile selecționate se vor da ca maia în cantitate de 300 ml în plină activitate, pentru 10 L must. Zahărul îl dăm în 2 doze. Înainte de fermentare vom da 1 kg zahăr; peste 8 zile mai dăm o singură doză de 350 g zahăr.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Sunteți interesat de articole? Abonați-vă!

Dacă doriți să fiți anunțați prin mail atunci când se publică articole noi pe site, folosiți căsuța de mai jos pentru a va abona. Introduceți numele și adresa de email, apoi dați click pe Mă Abonez! Intrați apoi pe adresa dvs. de mail și dați click pe linkul de confirmare! Vă mulțumim!

This div height required for enabling the sticky sidebar