Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

Cidru de mere preparat în gospodărie. Cum se face cidru de mere și pere?

/
/
1257 Views

După ce mustul de mere a fost limpezit cu  (5-8 g/hl) și a fost decantat deschis pentru a se volatiliza dioxidul de sulf în exces, se supune fermentării. I se aduc corecțiile necesare de aciditate și . Sunt prezentate în rândurile de mai jos câteva rețete de de mere. Aici găsiți articolul în care au fost prezentate etapele de obținere a cidrului în gospodărie.

Cidru de mere fără adaos de zahăr

Se consumă ca must în . Un cidru de mere obținut fără adaos de zahăr poate avea 3-7 grade alcoolice, are gust răcoritor, este digestivă și fortifiantă. După încetarea fermentației, cidrul se alterează ușor deoarece are alcool puțin.

Cidru de mere sec

Se adaugă zahărul într-o singură doză înainte de fermentare și anume 1,2 kg la 10 L de must.

Cidru de mere demisec

Se adaugă zahărul în must înainte de fermentare în cantitate de 1 kg zahăr, apoi după a cincea zi încă o doză de 300 g și în a opta zi o altă doză de 300 g zahăr, pentru 10 L must.

Cidru desert

Pentru acest cidru vom alege mere mai acrișoare. Se adaugă prima doză inițială de zahăr cu care se pornește fermentația (1,300 kg pentru 10 L must); după a cincea zi o doză de 500 g zahăr. Maiaua de fermenți se dă în cantitate de 100 ml pentru cidrul desert și demisec, calculată pentru 10 L must.

Aciditatea se apreciază prin degustare și se cupajează cu mere acrișoare, eventual cu mustul merelor pădurețe. Când avem mere dulci mai scădem din dozele de zahăr apreciind ca în final băutura să aibă peste 13 grade. Cidrul de mere este o băutură ușor asimilabilă de către organism, fortifiantă, tonică și ajută la digestie. Are culoarea untdelemnului, cu o aromă discretă a fructului.

Cidru de mere și pere

Un cidru de bună calitate se poate prepara din mere și pere. Se urmărește de a se împrumuta de la pere fructozitatea caracteristică și parfumul. Pentru a nu schimba caracterul de cidru de mere se vor adăuga la 7 L must de mere, 3 L must de pere. Se prepară după schema arătată la cidrul de mere. Putem obține sortimentul cidru sec, demisec și desert. Dacă avem pere dulci, vom scădea din cantitatea de zahăr. Este un cidru mai parfumat și mai fructos.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Sunteți interesat de articole? Abonați-vă!

Dacă doriți să fiți anunțați prin mail atunci când se publică articole noi pe site, folosiți căsuța de mai jos pentru a va abona. Introduceți numele și adresa de email, apoi dați click pe Mă Abonez! Intrați apoi pe adresa dvs. de mail și dați click pe linkul de confirmare! Vă mulțumim!

This div height required for enabling the sticky sidebar