Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

Cidru de afine. Cum se prepară cidru de afine acasă?

/
/
5516 Views

Toate preparatele din afine, dulcețuri, rachiuri etc. sunt cunoscute pentru calitățile lor în deranjamentele de stomac, iar băuturile (, , ) sunt apreciate și pentru calitatea tonică și organoleptică care provoacă apetitul. Toate aceste calități sunt legate în special de conținutul în tanin și coloranți naturali. Pentru a obține de afine, trebuie să respectăm pașii arătați în articolul Obținerea cidrului în gospodărie.În rândurile de mai jos puteți găsi câteva rețete de cidru de afine și câteva particularități.

Cidrul de afine este o băutură excelentă, dar trebuie preparată cu atenție. Fructele au tanin suficient care dau calitățile arătate, în schimb au insuficientă aciditate. De aceea, va trebui să-i ridicăm aciditatea cu acid tartric sau acid citric. Pentru a obține un must în cantități cât mai mari, colorat corespunzător și parfumat, fructele vor trebui macerate cu apă fiartă și apoi tescuite. La 5 kg fructe se toarnă 2 L de apă clocotită și se fierbe 30 minute la 70-80°C. Se răcește și se presează.

Cidru de afine sec

Pentru un cidru de afine sec, la 5 L must tescuit se adaugă 7-8 L apă, 3 kg zahăr, 18 g acid tartric, 2 g fosfat de amoniu pentru activizarea fermentației. Este un cidru tonic, cu valoare terapeutic-energetică, catifelat și plăcut la gust. Restul pașilor sunt cei arătați pentru toate băuturile de fructe. După limpezire se poate păstra la sticlă în locuri răcoroase. Atragem atenția asupra reușitei fermentării, deoarece mustul de afine având cantitate mare de tanin care îngreuiază fermentația, va trebui ajutat cu fosfat de amoniu și o maia puternică de fermenți selecționați.

Cidru de afine – desert

Pentru a obține cidru de afine – desert, macerarea fructelor zdrobite se face la fel ca la cidru de afine sec. Diluăm 5 kg suc tescuit cu 7 g L apă, 4 kg zahăr, 12 g acid tartric și 2 g fosfat de amoniu pentru activarea fermentației împreună cu 600 ml fermenți selecționați. Când fermentația s-a terminat se mai adaugă 450 g zahăr în băutură. Pentru acest cidru desert se recomandă pasteurizarea (vezi aici când se face pasteurizarea cidrurilor).

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Sunteți interesat de articole? Abonați-vă!

Dacă doriți să fiți anunțați prin mail atunci când se publică articole noi pe site, folosiți căsuța de mai jos pentru a va abona. Introduceți numele și adresa de email, apoi dați click pe Mă Abonez! Intrați apoi pe adresa dvs. de mail și dați click pe linkul de confirmare! Vă mulțumim!

This div height required for enabling the sticky sidebar