Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Cele mai bune surse naturale de vitamine

/
/
434 Views

În ziua de astăzi, vitaminele se găsesc la tot pasul. Indiferent cum arată, tablete, picături sau esențe, ele sunt câștigătorii absoluți ai vânzărilor în toate farmaciile, drogheriile etc. Problema este că oamenii nu știu că aceste se pot lua din alimente sau unele plante medicinale.

Vitamina A – este foarte importantă pentru sănătate, deoarece ne protejează de apariția cancerului; cantități mari de vitamina A sunt prezente în morcovi, ulei de palmier, ulei de soia și rapiță, măceșe și pătrunjel; plantele medicinale bogate în vitamina A sunt algele marine, nalba, păpădia, pirul, urzica.

Complexul de vitamine B: are rol în buna funcționare a sistemului nervos. Se găsește în germenii de grâu, semințe de floarea soarelui, migdale, pătrunjel, arahide, fructe deshidratate (piersici, caise, prune). De asemenea, mai găsim vitamina B1 și în: anason, lichen de piatră, pătrunjel, tarhon, urzică. B12 este prin excelență o vitamină antioboseală și ajută la detoxifiere. O putem consuma, în cantități mai mici însă și din cerealele integrale, semințele de dovleac, drojdia de bere și spirulină.

: este răspândită foarte larg în natură și o putem asimila din citrice, frunze de pătrunjel și verdețuri, coacăze negre, cătină, măceșe, broccoli, hrean. Se găsește și într-o mulțime de plante, dintre care enumerăm: asmățui, crețușcă, păducel, passiflora, soc, tarhon, urzică, etc.

: poate fi produsă de propriul corp, în condiții controlate, dar se asimilează și din alimentele cu ingrediente uleioase pe care le consumăm. Câteva surse mai importante sunt: gălbenușul de ou, curmalele, drojdia de bere, polenul.

: fiind o substanță uleioasă, o vom putea asimila din germenii de grâu, miezul de nucă, uleiul și făina de soia. De asemenea și câteva plante sunt surse foarte bune de vitamina E: cardamom, creson lucernă, trifoi-roșu, alge marine.

: se găsește mai ales în uleiurile vegetale de floarea-soarelui, de porumb, de nuci, de măsline, ulei de in și de cânepă, dar și în boabele de grâu integral, alune și avocado, semințe de pin, cătina, algele marine.

Vitamina K: o întâlnim în cantități mari în pătrunjel și în majoritatea legumelor cu frunze verzi, urzici, năut, broccoli, conopidă, ulei de rapiță, gălbenuș de ou. Sursele vegetale sunt: florile de soc, sucul de orz, coada-șoricelului.
Vitamina P: o putem asimila din lămâi, struguri negri, afine, hrișcă, citrice, ceai verde, frunze de coacăz negru, rozmarin, păducel, sunătoare.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Sunteți interesat de articole? Abonați-vă!

Dacă doriți să fiți anunțați prin mail atunci când se publică articole noi pe site, folosiți căsuța de mai jos pentru a va abona. Introduceți numele și adresa de email, apoi dați click pe Mă Abonez! Intrați apoi pe adresa dvs. de mail și dați click pe linkul de confirmare! Vă mulțumim!

1 Comments

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This div height required for enabling the sticky sidebar