Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Cea mai veche rețetă de turta dulce!

/
/
595 Views

Se iau un kilogram de faină, 200 de grame de miere, o jumătate de kilo­gram de , șase ouă între­gi, coaja rasă de la o lămâie mare, două lingurițe de cuișoare, doua lungurițe cu vârf de scorțișoară, o lingură de bicarbonat de sodiu și o lingură rasă de amoniu.

Într-un castron se bat bine cu mixerul cele șase ouă întregi și când s-au întărit se adaugă zahărul și se ames­tecă bine compoziția, până se mai întărește. Ar fi foarte bine ca mierea să se încăl­zească puțin, dupa care se toarnă și ea în compoziția de ou cu zahăr. Se pun apoi peste toate acestea, printr-o sită, scorțișoara și cuișoarele (care au fost măcinate în râșnița de cafea), dar și coaja de la lămâie și faina și se amesteca totul cu grijă să nu facă cocoloașe.

Compoziția se toarnă apoi, pe o plansetă pentru a se frământa. E bine să se folo­sească cât mai puțină făină când se lucrează. Se pune aluatul pe plansetă și puțină făină într-un colț, în care se înmoaie palmele. La aluat se lucrează aproximativ o oră, până când devine neted. Se pune, apoi, într-o pungă de nailon și se dă la rece în frigider pentru maxim 48 de ore și minim 24 de ore, pen­tru a se combina aromele.

După ce s-a odihnit în frigider, înainte de a se lucra, se scoate aluatul de la rece și se ține la temperatura camerei până se înmoaie puțin, după care se întinde o foaie de aproximativ patru, cinci milimetri grosime, care se taie cu formele dorite. Se așază pe tava foarte puțin unsă cu ulei, hârtie de copt și se pune în cup­torul preîncalzit, unde stă la copt aproximativ 20 de minute. Se bat două gălbenușuri de ou cu puțin lapte și imediat ce turtițele se scot din cuptor, cu o pensulă, se ung cu această compoziție, după care se așază pe o suprafață plană, cu mare grijă, pentru a nu se îndoi. În cazul în care se vrea decorarea lor cu glazură de zahăr, trebuie așteptat 24 de ore, până se usucă.

Pentru glazură se iau 100 de grame de zahăr pudră dat prin sită și un albuș de ou proaspăt și se bat împreună, cu un mixer, până când se întărește albușul și zahărul se topește bine. Se pune, apoi, compoziția într-o pungă în care se face o mică gaură și cu ajutorul ei se decorează turta dulce, după bunul plac al fiecăruia.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Sunteți interesat de articole? Abonați-vă!

Dacă doriți să fiți anunțați prin mail atunci când se publică articole noi pe site, folosiți căsuța de mai jos pentru a va abona. Introduceți numele și adresa de email, apoi dați click pe Mă Abonez! Intrați apoi pe adresa dvs. de mail și dați click pe linkul de confirmare! Vă mulțumim!

This div height required for enabling the sticky sidebar