Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

Ce efect are colina asupra colesterolului?

/
/
866 Views

este un compus esenţial din dieta umană. Fără aceasta, nici o celulă din corpul uman nu ar putea funcţiona normal. Aceasta se găseşte de obicei într-un compus chimic numit fosfatidilcolina, constituită aproximativ 25-35% din lecitină, utilizată în mod obişnuit ca emulsificator în alimente. Este, de asemenea, prezentă ca şi compus natural în unele alimente. Majoritatea indivizilor care au o dietă normală nu au deficienţe în colină, care este un element structural extrem de important al celulelor, în special al membranelor celulare, şi este esenţială pentru procesul de descompunere al lipidelor pentru energie.

Mecanismul acţiunii colinei implică îmbunătăţirea metabolismului colesterolului în sistemul digestiv, ajutând la transportul său prin sistemul circulator. În loc să blocheze absorbţia colesterolului în tractul digestiv cum fac alţi agenţi de reducere a colesterolului, colina funcţionează ca un emulsificator, descompunând lipidele şi colesterolul din dietă în particule mici şi le menţine pe acestea în suspensie, prevenind lipirea lor de trombocitele din sânge sau de pereţii arteriali. Când lipidele nu sunt emulsificate corect, ele devin ‘lipicioase’, aceasta fiind cauza majoră a cheagurilor de sânge, arterosclerozei, şi a trombozei coronare. Deşi nu s-a dovedit, se crede că, colina are un efect pozitiv asupra nivelului colesterolului.

Sursa: food-info.net

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Sunteți interesat de articole? Abonați-vă!

Dacă doriți să fiți anunțați prin mail atunci când se publică articole noi pe site, folosiți căsuța de mai jos pentru a va abona. Introduceți numele și adresa de email, apoi dați click pe Mă Abonez! Intrați apoi pe adresa dvs. de mail și dați click pe linkul de confirmare! Vă mulțumim!

This div height required for enabling the sticky sidebar