Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Carnea și produsele din carne sunt alimente sănătoase?

/
/
577 Views

În societatea noastră, alimentația sănătoasă reprezintă un ingredient esențial pentru sănătatea și bună-starea noastră. Un alt element ce joacă un rol important, înafara gustului bun aspectului apetisant și prospețimii produselor este și acoperirea necesității proteice zilnice. Conform unor diete și filozofii alimentare, carea ar fi alimentul căruia îi datorăm sănătatea.

Unii cercetători au demonstrat că conțin foarte multe substanțe nutritive esențiale omului și că acestea nu sunt răspunzătoare pentru diversele boli ce apar. Aceste boli sunt cauzate în special de un nivel ridicat de stres, consumul unei cantități prea mari de grăsimi, precum și lipsa activităților fizice.

O alimentație echilibrată trebuie să cuprindă o cantitate corespunzătoare de carne, deoarece substanțele nutritive conținute de acest aliment sunt esențiale pentru buna formare și funcționare a musculaturii. Valența biologică a cărnii este mult mai ridicată decât cea a plantelor, având totodată și o utilitate biologică foarte mare, deoarece conține multe elemente esențiale, precum fier, zinc, seleniu și vitamina B.

Spre deosebire de alimentele obținute din alte surse, oferă organismului posibilitatea de a-și procura direct minerale și alte substanțe fundamentale. Aproximativ 66% din cantitatea totală de calciu din organism, precum și 94% din cantitatea de vitamina B12 și 45% din cea de iod, sunt extrase din alimentele ce au la bază . Conținând o cantitate considerabilă de fier, consumul de carne este recomandat în special femeilor, ajutând la prevenirea lipsei din organism. Fierul este folosit în derularea metabolismului, jucând un rol important în procesul de formare al hemoglobinelor din sânge.

În medicina modernă, bolile de inimă sunt din ce în ce mai mult asociate cu consumul excesiv de grăsimi animale. Această cantitate ridicată de grăsime are un efect negativ asupra vaselor de sânge; cauzează depunerea de grăsimi, îngreunând astfel circulația sângelui. Cert este faptul că, spre exemplu, carnea de porc poate conține până la 60% acizi grași (acest lucru depinde desigur și de alimentația oferită animalului), dintre care, 25% sunt acizi linol. În orice caz, grăsimea de palmier sau de cocos conține o cantitate mult mai mare de acizi saturați; totodată, cursul normal al metabolismului este perturbat prin apariția acizilor trans-nefiziologici conținuți de aceștia.

Din acest punct de vedere, grăsimea de porc este extrem de rezistentă la căldură, fiind considerată și foarte gustoasă. Campania austriacă pentru alimentație recomandă consumarea săptămânală a 2-3 porții de carne, de aproximativ 150 g. fiecare precum și a 2-3 cârnați de aproximativ 50 g. bucata. Pentru cine dorește să consume mai multă carne, dar vrea totodată să aibă grijă de sănătatea sa, poate consuma aceeași cantitate de carne, servită în porții mai mici și mai dese.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Sunteți interesat de articole? Abonați-vă!

Dacă doriți să fiți anunțați prin mail atunci când se publică articole noi pe site, folosiți căsuța de mai jos pentru a va abona. Introduceți numele și adresa de email, apoi dați click pe Mă Abonez! Intrați apoi pe adresa dvs. de mail și dați click pe linkul de confirmare! Vă mulțumim!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This div height required for enabling the sticky sidebar