Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

Carnea de porc crescut tradițional vs carnea de porc crescut industrial

/
/
651 Views

Carnea de porc crescut tradițional, din rase primitive, este complet diferită de carnea de porc crescut industrial, la care se folosesc tot felul de substanțe chimice sau concentrate ce conțin substanțe biologic active care ajung, prin consum, în organismul uman. Din punct de vedere compozițional și al valorii biologice, carnea unui porc crescut în curte, cu porumb și alte cereale, nu are nici o echivalență cu carnea unui porc crescut industrial.

Ce înseamnă produs alimentar tradițional? O altă reglementare a Uniunii Europene spune că un produs alimentar tradițional este acela care respectă rețeta originală de ingrediente și tehnologia tradițională de fabricare. Asta înseamnă că un aliment nu este tradițional dacă conține și arome alimentare, ori dacă este făcut din altfel de decât cea obținută de la animale și păsări crescute în curte și nu în sisteme industriale super-intensive! Iar astfel de produse așa-zis “tradiționale” se găsesc din plin în galantarele magazinelor, fiind chiar preferate de consumatori. Așadar, avem falsa impresie că ne hrănim sănătos!

Consumând cu predilecție alimente chimizate, pot apărea intoxicații grave cu aditivi alimentari, dar nu se prea vorbește de aceste lucruri, pentru că niciodată nu se ajunge la esența îmbolnăvirii. Noi oricum consumăm alimente prea rafinate, prea industrializate și chimizate. Cu ocazia lansării noii legislații europene în domeniul E-urilor, al aditivilor alimentari, ni s-a spus să stăm liniștiți, că ei au grijă de sănătatea noastră. Părerea multor specialiști este că, pare a fi un mesaj cel puțin îngrijorător. În loc să ne spună să rămânem vigilenți, să citim etichetele alimentelor, să ne analizăm alimentația în funcție de starea noastră de sănătate, de vârstă, de sex, de activitate, ei de îndeamnă la letargie, la “crede și nu cerceta”.

Știți cum se fac studiile de toxicologie a E-urilor? În general se realizează pentru un singur compus chimic (atunci când sunt făcute, pentru că nu toate E-urile au studii de toxicologie terminate) pe un animal și se constantă că el nu este periculos. În momentul în care se adaugă un alt E, și el tot “nepericulos” când era singur, cele două împreună reacționează și devin foarte periculoase. Iar noi, zilnic, înghițim zeci de E-uri, sute de arome artificiale(care nu sunt cu nimic mai sănătoase decât E-urile, fiind tot substanțe chimice) sau arome “ natural identice”, care sunt și ele periculoase.

E-urile sunt reprezentate de circa 25 de clase funcționale: coloranți, conservați, agenți de stabilizare, îndulcitori, întăritori de gust, emulsifianți, substanțe de îngroșare, antioxidanți etc. Iar aromele sunt câteva mii! Acest asalt al chimicalelor din alimente nu poate să rămână fără efect asupra sănătății.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Sunteți interesat de articole? Abonați-vă!

Dacă doriți să fiți anunțați prin mail atunci când se publică articole noi pe site, folosiți căsuța de mai jos pentru a va abona. Introduceți numele și adresa de email, apoi dați click pe Mă Abonez! Intrați apoi pe adresa dvs. de mail și dați click pe linkul de confirmare! Vă mulțumim!

This div height required for enabling the sticky sidebar