Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

Prepară acasă cârnați cruzi tartinabili + Rețete de cârnați cruzi

/
/
663 Views

Noțiunea de cruzi denotă faptul că se folosesc doar și slănină crudă, adică nu se fierbe nici materia primă, nici cârnații gata preparați. Carnații cruzi se conservă prin maturare, afumare și uscare la aer. Există două tipuri diferite de cruzi și anume cârnații cruzi tartinabili, printre care Mettwurst și Teewurst (un fel de pateuri) și cârnații cruzi feliabili, cum sunt salamul și safalada. Denumirea de cârnați cruzi tartinabili este întru totul elocventă pentru caracteristicile lor. Cârnații cruzi tartinabili pot fi preparați fără probleme de către cârnățarul amator. Capacitatea de păstrare este însă limitată.

Ingredientele trebuie date prin mașina de tocat(vezi oferte de mașini de tocat), fiind bine răcite sau ușor congelate. Pentru tocare, bucățile de carne și grăsime trebuie să fie mărunțite astfel încât să poată fi bine prinse de către mașina de tocat. Înainte de tocare, materia primă crudă se amestecă cu sare și . După tocare, pasta se frământă bine și se umple în membrane.

Descrierea, tratarea și utilizarea materiei prime pentru cârnați cruzi tartinabili

La cârnații cruzi tartinabili se recomandă folosirea de carne de la animale nu prea tinere, deoarece aceasta este mai puțin apoasă. Carnea pentru cârnați nu trebuie să provină de la femele bătrâne cu pui ori de la animale îngrășate încet sau insuficient. Legat de carne, aceasta nu trebuie să aibă în general ligamente și cartilagii, deoarece acest tip de cârnați nu se fierbe. În plus, bucățile nu trebuie să conțină sânge, deoarece sângele constituie un bun mediu de proliferare a bacteriilor.

Carnea de porc pentru cârnați cruzi tartinabili

Bucăți de carne macră

Bucățile de carne macră se folosesc bucăți de carne din pulpă, spată sau ceafă. Ciolanele nu sunt atât de bune, deoarece conțin multe ligamente. 

Slănină

Aici se face deosebirea între prepararea unui cârnat fin sau cu bucăți mai mari. Pentru cârnații fini, se folosește slănină moale de pe pulpă sau spate, iar pentru ceilalți slănină mai tare de pe spate (de la ceafa) sau de pe spată. 

Burtă

O materie primă foarte bună pentru Mettwurst este fleica de porc. Fleica are o parte moale, cea de mijloc. Această bucată este foarte potrivită pentru Mettwurst, iar partea mai tare pentru cârnații cu bucăți mai mari.

, vânat, oaie sau capră

De la aceste animale, toate bucățile de carne sunt potrivite. Bineînțeles, pulpele și spatele oferă o materie primă mai bună decât burta sau pieptul. Important este ca țapii bătrâni să fie castrați cu aproximativ trei luni înainte de sacrificare; în caz contrar, carnea nu este bună pentru a fi prelucrată.

La berbecii bătrâni nu este atât de rău, dar manevra este totuși recomandabilă. În afară de aceasta, la oi și capre trebuie îndepărtată cu grijă grăsimea, deoarece are un miros tipic speciei. La vânat trebuie să aveți grijă să îndepărtați complet locul în care a fost lovit animalul, deoarece de cele mai multe ori este plin de sânge. În afară de aceasta, trebuie să verificați ca la împușcare să nu fi fost afectat sistemul digestiv. Bucățile de carne care au venit în contact cu această zonă nu sunt potrivite pentru cârnați nici măcar după spălare. Bineînțeles, la toate animalele, bucățile din pulpă, spată și spate sunt cele mai bune. Bucățile de fleică trebuie tocate neapărat cu sita de 2 sau 3 mm. Se va avea în vedere eliminarea alicelor sau a gloanțelor rămase după împușcarea animalului.

Carnea de pasăre și de iepure

Bucăți de carne de la aceste animale pot fi folosite la prepararea cârnaților din carne tartinabili, dar ingredientele trebuie să fie selectate cu foarte mare atenție. De menționat că după preparare, cârnații trebuie consumați sau congelați mai repede.

Rețete de cârnați cruzi tartinabili

Cârnați cruzi tartinabili cu bucăți mari de carne

40% carne de vită (se poate folosi și carne de miel, de capră, de vânat); 60% fleică de porc tare; Condimente pentru fie kilogram de pastă pentru cârnați: 22 g de sare; 2,4 g piper alb măcinat; puțin rom.

Carnea se curăță de ligamente și cartilagii și se răcește bine sau se congelează, care se amestecă cu condimentele și se dă prin mașina de tocat cu sit 6 mm. În continuare, pasta pentru cârnați cruzi tartinabili, bine frământată, se umple în membra colagen (membrane speciale pentru cârnații din carne) și se atârnă timp de o zi în dulapul pentru afumat, pentru a se matura. După aceasta, cârnații se mai afumă la rece câteva zile.

Cârnați cruzi tartinabili cu ceapă

30%   (se poate folosi și carne de pasăre, de ied sau de miel); 70% fleică macră de porc. Condimente pentru fiecare kilogram de pastă pentru cârnați: 20 g sare de bucătărie; 2,5 g piper alb măcinat; 20-30 g ceapă.

Carnea bine răcită se amestecă cu condimentele și, împreună cu ceapa, se dă prin mașina de tocat cu sita de 4 mm. Pasta bine frământată se umple în membrane din co­lagen (200-300 g) și se păstrează într-o încăpere foarte rece sau în frigider. Acești cârnați este bine să fie consumați în decurs de două până la trei zile. Sunt foarte buni ca pastă tartinabilă, de exemplu la micul dejun.

Cârnați cruzi tartinabili fini

fleică moale de porc. Condimente pentru fiecare kilogram de pastă pentru cârnați: 22 g sare; 2 g piper alb măcinat; 2 g boia dulce; 0,5 g coajă de nucșoară.

Fleica de porc se taie în bucăți, astfel încât să le prindă mașina de tocat. Ingredientele ușor congelate sunt amestecate cu condimentele și se dau prin mașina de tocat cu sita de 2 mm. În continuare, pasta pentru cârnați, bine frământată, se umple în membrane de colagen și se atârnă timp de o zi în dulapul pentru afumat, pentru a se matura. Apoi, cârnații se mai afumă la rece încă o zi.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Sunteți interesat de articole? Abonați-vă!

Dacă doriți să fiți anunțați prin mail atunci când se publică articole noi pe site, folosiți căsuța de mai jos pentru a va abona. Introduceți numele și adresa de email, apoi dați click pe Mă Abonez! Intrați apoi pe adresa dvs. de mail și dați click pe linkul de confirmare! Vă mulțumim!

This div height required for enabling the sticky sidebar