Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Bananele combat stresul, proasta dispoziție și insomnia

/
/
363 Views

combate stresul, proasta dispoziție, insomnia și bolile legate de civilizație.
Scurt istoric
Banana provine din insulele Asiei de Sud și este cultivată de peste 4000 de ani. Astăzi, banana este plantată în toate țările tropicale. Se recoltează după 10 luni, cât este încă necoaptă, după care se încarcă în vapoare frigorifice, care o transportă la locul de destinație. Conținutul în substanțe nutritive și energetice: 100 de grame de fruct conțin 370 mg magneziu, 30 mg fier, vitamina B6, triptofan, tirozină. Are 88 de calorii.

 • Este cel mai bun remediu antistres – o banană de circa 150 de grame (pulpă) acoperă o șesime din necesarul cotidian de magneziu, cel mai puternic mineral antistres. Potasiul pe care îl conține acționează împotriva iritabilității, iar vitamina B întărește nervii. Mai ales vitamina B6, care acționează ca un manager hormonal și ne stimulează buna dispoziție.
 • Activează creierul și întărește sistemul imunitar.
 • Leac pentru optimism – triptofanul conținut de banana este transformat de creier în serotonină. Un studiu realizat în Olanda a demonstrat că lipsa acestei substanțe la persoanele care au avut în familie cazuri de depresie duce la pesimism și instabilitate a memoriei.
 • Truc pentru foame – decât să ne îndopăm cu ciocolată, când ne e foame, mai bine să apelăm la banane. Conțin jumătate din calorii.
 • Insomnie – serotonina conținută în banane se transformă în melatonină, hormonul somnului. Asta facilitează adormitul ușor și regulează ritmul dintre somn și trezie.
 • Energizant de excepție – banana face parte din alimentația sportivilor de performanță, fiindcă mineralele pe care le conține sunt importante pentru refacerea mușchilor, care pierd din volum prin transpirația produsă de efort. Astfel se evită crampele musculare și oboseala.
 • Susținător al inimii – potasiul conținut de banana protejează sistemul cardio-vascular și mușchii inimii, reduce riscul atacurilor de cord și cerebrale. Un nivel suficient al potasiului în sânge ne protejează de riscul de infarct.
 • Apără copii de leucemie – un studiu american demonstrează că banana reduc riscul leucemiei la copii cu 50%.
 • Banana este un bazic ideal – care reduce hiperaciditatea sângelui, principala cauză a bolilor grave.
 • Banana nu conține gluten – și ține de foame.

Cum trebuie consumate ?
Bananele necoapte sunt foarte indigeste și trebuie evitate. Ideale pentru energie sunt fructele nu foarte coapte (conțin prea mult zahăr).
Pentru că bananele se strică ușor, sunt adesea stropite cu substanțe chimice. Prin vârful fructelor și bază, otrăvurile pot pătrunde și în interior. Nu mâncați niciodată vârful sau capătul gros al bananei sau, și mai bine cumpărați banane bio, nestropite cu chimicale.
Bananele se coc mai repede dacă se află în preajma merelor. Ca să țină mai mult, puneți-le la distanță de celelalte .

Băutură energizantă cu banane
Ingrediente: 1 banana bine coaptă și încă una verde, 2 vârfuri de cuțit de scorțișoară pisată, un vârf de cuțit de sare, 1 vârf de cuțit de nucșoară, 1 linguriță de miere, 250 ml lapte de soia sau degresat, 1 lingură de nuci măcinate;
Mod de preparare: se curăță bananele de coajă și se pasează în mixer. Se adaugă laptele și celelalte ingrediente și se mixează din nou. Se toarnă în pahare și se presară cu scorțișoară și nuci.

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+

Sunteți interesat de articole? Abonați-vă!

Dacă doriți să fiți anunțați prin mail atunci când se publică articole noi pe site, folosiți căsuța de mai jos pentru a va abona. Introduceți numele și adresa de email, apoi dați click pe Mă Abonez! Intrați apoi pe adresa dvs. de mail și dați click pe linkul de confirmare! Vă mulțumim!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This div height required for enabling the sticky sidebar