Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

Arctotis (margareta africană). Cum se cultivă? Cum se îngrijește?

/
/
430 Views

arctotis sau margareta africană, este o asemănătoare margaretei obișnuită, pare uneori surprinzător de „rece”, datorită ligulelor albe, cu o aproape imperceptibilă nuanță lavand de jur împrejurul unui ochi albastru, datorat staminelor. se închide seara și pe vreme noroasă, fiind unică prin contrastul realizat între albul petalelor (corect ligulelor) marginale și mijlocul albastru-lavand.

Specii și Soiuri de Arctotis

Arctotis grandis Thunb. are înălțimea de 30-40 cm. Tulpina este, în general, scurtă și ramificată de la bază. Frunzele, ușor lobate, formează o rozetă la bază. Întreaga plantă este ușor păroasă. Florile sunt dispuse în capitule solitare, fiind susținute de tije cu ținuta dreaptă. Actualmente există mulți hibrizi ce aparțin speciei Arctotis hybridus, cu florile în culori calde, luminoase, precum galben strălucitor, oranj, roșu, bronz, roz.

Cum se înmulțesc florile?

Unde se poate planta Arctotis?

Preferințele plantei sunt pentru solul nisipos, bogat în hrană și bine însorit. Se comportă bine, însă, și într-un sol sărac și uscat. Ea rezistă bine la secetă. Cele mai bune rezultate se realizează în regiunile unde nopțile de vară sunt răcoroase.

Înființarea culturii

Se poate semăna afară, direct în grădină, primăvara devreme, dar cel mai bine este să se facă . În vederea producerii de , semănatul se face în răsadniță, seră sau solariu, cu 6-8 săptămâni înainte de ultimele geruri târzii de primăvară (perioada programată pentru plantarea afară). În general, plantarea răsadurilor afară este posibilă către sfârșitul lunii aprilie-mai. Repicarea răsadurilor se face sau nu în funcție de desimea la care s-a semănat. De reținut că semințele își pierd repede viabilitatea (puterea de a încolți) în timpul stocării. Deci, se vor folosi numai semințe proaspete. Distanțele care se lasă între plante în câmp sunt de 25­-30 cm, în ambele sensuri.

Cum se îngrijește cultura de Arctotis?

Udarea și fertilizarea sunt lucrări care măresc calitatea florilor arctotis și prelungesc perioada de înflorire care se produce pe toată durata verii și toamnei. Recoltarea florilor arctotis se face la deschiderea completă, prin rupere. Eventual, florile fanate (trecute) se rup și ele pentru a spori posibilitatea plantei de a forma noi lăstari cu flori.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Sunteți interesat de articole? Abonați-vă!

Dacă doriți să fiți anunțați prin mail atunci când se publică articole noi pe site, folosiți căsuța de mai jos pentru a va abona. Introduceți numele și adresa de email, apoi dați click pe Mă Abonez! Intrați apoi pe adresa dvs. de mail și dați click pe linkul de confirmare! Vă mulțumim!

This div height required for enabling the sticky sidebar