Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Apa este cel mai bun lichid pentru hidratarea organismului!!

/
/
379 Views

În ultima perioadă asistăm tot mai des la îndemnuri de genul: „Pentru sănătatea dumneavoastră consumați minimum 2 litri de lichide pe zi”! Problema este că, aceasta este una dintre cele mai confuze și periculoase mențiuni făcute, de dragul sănătății consumatorului, dar care ascunde în ea un mare pericol. Câți dintre cei care văd sau ascultă un astfel de îndemn înțeleg că, de fapt, NUMAI APA este adevăratul lichid care hidratează și detoxifică organismul? Poate mulți vor înțelege că pot consuma băuturi industriale carbonate, necarbonate sau chiar băuturi alcoolice, în loc de . De aceea, ar fi mult mai sănătos să nu se mai facă acest îndemn, până când nu se restabilește adevărul științific: pentru sănătate, apa este unicul lichid care trebuie consumat!

Nici un alt aliment nu are zero calorii sau nu hidratează fiziologic corpul nostru. Ea nu se ia nici din alimentele fluide (ciorbe, supe), pentru că acestea ne aduc calorii și alți nutrienți care se vor transforma tot în deșeuri. Eeste matricea vieții, ea nu dă deșeuri, doar nu ajută să trăim și este esențială pentru detoxifiere.

Știți cum se consumă apa? Nu se bea! Paradoxal, apa trebuie  „mestecată”. Explicația este că trebuie să se îmbibe cu salivă, care îi scade tensiunea superficială și numai acea apă este cea care ne hidratează natural. Dacă o bem foarte rapid, nu poate fi reținută de organism. Chiar putem face un experiment simplu: consumăm aceeași cantitate de apă (un pahar) foarte rapid, apoi  „mâncând-o”, adică cu înghițituri mici, plimbate prin gură, ca și cum am mesteca un aliment.

În primul caz, vom avea destul de rapid senzația de micțiune, pentru eliminarea apei, care nu a putut fi folosită de organism. În al doilea caz, nu se va mai întâmpla același lucru. Explicația științifică este că ea, ca atare, nu poate fi asimilată de corpul nostru dacă nu este îmbibată cu salivă, care îi scade tensiunea superficială. Numai aceasta este recunoscută de fiziologia noastră, de sistemul nostru gastro-intestinal, este absorbită și poate fi folosită de fiecare celulă din corpul nostru. Altfel, vom bea cantități mari de apă, dar vom rămâne deshidratați.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Sunteți interesat de articole? Abonați-vă!

Dacă doriți să fiți anunțați prin mail atunci când se publică articole noi pe site, folosiți căsuța de mai jos pentru a va abona. Introduceți numele și adresa de email, apoi dați click pe Mă Abonez! Intrați apoi pe adresa dvs. de mail și dați click pe linkul de confirmare! Vă mulțumim!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This div height required for enabling the sticky sidebar