Hit enter after type your search item

Evită alimentele cu îndulcitori și cele bogate în aditivi alimentari

/
/
/
812 Views

Acești îndulcitori sunt substanțe care au o putere foarte mare de îndulcire. Știm cu toții că nu este sănătos. Aflăm peste tot acest lucru. Mai ales media, în ultimii ani, atenționează populația prin mesaje diverse să evite consumul în exces de sare, zahăr și grăsimi. De asemenea, știu că lumea nu acordă importanță acestui lucru. Mai mult, ripostează prin mesaje de genul: ehh, dacă o luăm așa, nimic nu-i bun. Zahărul nu-i bun, cafeaua nu-i bună, cola nu-i bună, carnea nici atât și lista poate continua. Într-adevăr. Oriunde ne învârtim, toți nutriționiștii ne spun că aia nu-i bună, cealaltă nu e sănătoasă etc. Buun!

Dar de ce nu apar mesaje în media, pe stradă, oriunde, în care să atenționeze populația cu privire la aditivii alimentari? Cum ar suna un mesaj la.. A3 de genul: bă băsiștilor, nu mai băgați în voi atâtea alimente pline cu că nu face bine la pancreas, la ficat și la toate alea! Răspunsul? Awesome!

Ce fac și de ce trebuie să îi eviți?

Îndulcitorii au un aport caloric mai mic decât al zahărului. Asta nu înseamnă că nu combat pofta de dulce, dar o sporesc. Acești îndulcitori, la fel ca aromele, acționează ca niște momeli asupra creierului și a altor celule din organism. Nu sunt necesare studii pentru a demonstra acest lucru. Este vorba de o constatare de bun simț. Îndulcitorii induc o secreție de insulină ce stimulează apetența pentru zahărul adevărat. Ei nu acționează în mod direct, dar simpla vedere a mâncării provoacă spontan secreții digestive (experimentul lui Pavlov), cu scopul de a ajuta la metabolizarea hranei de către celulele organismului. Adică, în cursul zilei, există și un ritm de secreție spontană a insulinei care explică, oarecum, acele momente când căutăm mâncarea (când ne este foame).

Îndulcitorii te pun la îngrășat!

Zahărul are o structură chimică diferită față de cea a îndulcitorilor. Deci, dacă adevăratul zahăr lipsește din mâncare, apare un comportament de căutare a gustului dulce. Mai pe românește, insulina caută adevăratul zahăr! Acest lucru, conduce de foarte multe ori spre obezitate. De ce? Dacă zahărul lipsește din mâncare și este înlocuit cu îndulcitori, nu mai apare acea senzație de îndestulare, de sațietate și parcă mâncăm fără să ne mai saturăm.

Deci, care-i treaba cu acești îndulcitori?

Scăderea nivelului de zahăr din sânge (hipoglicemie) este un fenomen fiziologic ce survine la distanța dintre mese și care dă semnalul nevoii de mâncare. Zahărul consumat în cursul mesei, indiferent sub ce formă (și în mezeluri avem zahăr), participă la semnalul de sațietate. Dacă, zahărul este înlocuit de îndulcitori, aceștia nu antrenează acest semnal și așa mănânci fără măsură, fără a-și face prezența senzația de sătul. Ce se întâmplă? Ne facem cât mama Rusie (ne îngrășăm).

De ce să trebuie să eviți E-urile (aditivii alimentari)?

Facem o comparație între o mașină și corpul uman. Amândouă ansambluri funcționează în urma unui consum de.. ceva. Mașina funcționează în urma arderii unui combustibil (benzină, motorină etc.). Nu poți să pui lapte în motor că.. nu mai funcționează. Exact același lucru se întâmplă și în cazul organismului uman. Dacă a fost conceput să funcționeze cu.. roadele pământului, nu poți să torni în el produse obținute prin laboratoare chimice pentru că se blochează. Nu mai pornește – nu mai funcționează! Dacă nu ar mai porni.. ar fi bine. Dar până acolo, se supără ficatul, pancreasul, vezica etc. conducând spre îmbolnăvire. Adică, până să nu mai poți porni, urmează o perioadă de chin și de dureri!

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Abonează-te la articole!

Introduceți aici adresa de e-mail și te vom anunța atunci când publicăm articole noi pe site! După ce ați introdus numele și adresa dvs. de e-mail, intrați pe e-mailul dvs. și confirmați abonarea!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :