Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

Alimente expirate. Este bine sau nu să le mănânci?

/
/
1228 Views

Data expirării care apare pe ambalajele alimentelor nu indică până când se pot consuma, ci până când sunt obligați producătorii să le garanteze calitatea și proprietățile organoleptice (gust, culoare, miros, compoziție etc.). În mod logic, aceștia își iau măsuri de prevedere și sunt foarte prudenți când stabilesc un termen de valabilitate, ca să nu primească reclamații și sancțiuni, dar alimentele pot fi consumate și după acea dată, încă câteva zile fără să existe vreun pericol pentru sănătate. Iată câteva reguli generale pentru unele dintre cele mai comune .

Alimente expirate – laptele

Aproape fiecare stat are legi diferite privind calitatea laptelui. Laptele produs și ambalat în același mod ar putea avea date de expirare diferite, dacă vorbim de două sau mai multe țări. Dacă păstrați laptele la frigider, la temperaturi cuprinse între 2 și 4 grade Celsius, este foarte probabil ca acel să poată fi consumat și după ce a expirat. Mai mult, dacă ai păstrat produsul în ambalaj închis, consumul laptelui este mai mult decât sigur.

UTILIZĂRI ALE BICARBONATULUI DE SODIU ÎN BUCĂTĂRIE

Este foarte important ca înainte să fie consumat, laptele să fie supus unui test simplu de miros și gust. Același lucru se poate spune și despre iaurturi. În cazul lor, se va ridica la suprafață un lichid. Acest lichid este doar o separare a proteinei din zer. În cazul brânzeturilor tari, dacă apare mucegaiul, doar în curățați, iar produsul poate fi consumat. În cazul brânzeturilor moi, dacă apare mucegaiul, singura soluție este să aruncați produsul. Textura extrem de permeabilă a brânzei moi permite mucegaiului să se răspândească mai ușor.

Alimente expirate – ouăle

O metodă pentru a determina calitatea ouălor este să pui oul pe o suprafață plană și să-l învârți. Dacă se învârte ușor, înseamnă că este proaspăt. Dacă se învârte puțin și se oprește rapid, se recomandă să îl arunci. O altă metodă de a testa calitatea ouălor este să umpleți un pahar cu apă și să adăugați un ou. Această metodă se bazează pe știință: cojile de ou sunt poroase și în timp permit aerului să intre în interior. Astfel, cu cât este mai vechi oul, cu atât intră mai mult aer în el și plutește. Cât de proaspete sunt ouăle?

Alimente expirate – cerealele

Cerealele se pot consuma chiar și câteva luni după data expirării. Acest lucru este posibil doar în cazul cerealelor deshidratate.

Alimente expirate –

Atunci când vine vorba de carne, recomandarea specialiștilor este să nu riști, decât dacă ești sigur. Modificările de culoare sunt cei mai buni indicatori privind calitatea cărnii. O schimbare a culorii cu un aspect lucios și lipicios este un semn sigur că acel produs nu este comestibil.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Sunteți interesat de articole? Abonați-vă!

Dacă doriți să fiți anunțați prin mail atunci când se publică articole noi pe site, folosiți căsuța de mai jos pentru a va abona. Introduceți numele și adresa de email, apoi dați click pe Mă Abonez! Intrați apoi pe adresa dvs. de mail și dați click pe linkul de confirmare! Vă mulțumim!

This div height required for enabling the sticky sidebar