Hit enter after type your search item

Ce să alegem între zahăr și îndulcitori pentru o stare de bine

/
/
/
803 Views

Răspunsul clar pe care îl veți primi de la oameni.. competenți este ! Consumarea unei mici cantități de dimineața, de exemplu sub formă de dulceață sau, în cazuri ideale, sub formă de miere favorizează absorbția unui acid laminat numit . Triptofanul este un aminoacid esențial care nu poate fi sintetizat de organism. El poate fi găsit și în alte alimente. Cele mai importante surse de sunt carnea de curcan, vită, pui, orez brun, nuci, pește, lapte, ouă, brânză, fructe și legume. Nu cred că dimineața, înainte de a pleca la servici o să ne apucăm de gătit curcan, vită, pui etc. Putem lua, de exemplu, un mic de jun franțuzesc, compus din lapte, pâine și dulceață. Bineînțeles, variantele unui mic de jun sănătos sunt multe, dar am ales acesta pentru că are legătură cu tema articolului.

Ce legătură are triptofanul cu zahărul, îndulcitorii și starea noastră de bine?

Triptofanul este necesar pentru producerea unei substanțe numite serotonină, care acționează la nivelul creierului. În cazul în care acest triptofan lipsește din alimentație, apare acea stare de melancolie – chiar depresii. Deci, pentru ca serotonina să nu lipsească și să avem mai tot timpul o stare de bine, este necesar ca acest triptofan să fie prezent tot timpul în mâncare. Așadar, se recomandă să se consume puțin zahăr (sub diverse produse) și nicidecum . Atenție! Asta nu înseamnă că trebuie să consumați zahăr în exces!!!

Nu trebuie să vedeți în aceste rânduri o pledoarie pentru consumul de zahăr. Nicidecum! Trebuie doar să înțelegeți că e preferabil ca zahărul să nu fie înlocuit de diverși îndulcitori! Totodată, trebuie să știți că un consum mare de zahăr nu conduce spre o creștere a absorbției de triptofan, ci spre riscul creșterii în obezitate și alte probleme.

Nici prea mult zahăr nu este recomandat

Noi, oamenii, suntem atrași de zahăr de la cea mai fragedă vârstă. Când spun fragedă, mă refer la acele zilișoare din viața unui omuleț care încă suge la sânul mamei (zahărul din laptele matern). Apoi, omulețul crește și, inevitabil, este atras de dulce! În doze mari, consumul de zahăr are efecte nocive clar identificate asupra sănătății. Una dintre ele fiind aceea că secreția de insulină din pancreas se poate epuiza, efectul fiind apariția diabetului.

Care este doza zilnică de zahăr?

Doza zilnică de zahăr diferă de la o persoană la alta. În general, depinde de vârsta şi de numărul de calorii consumate într-o zi. Totuşi, dacă vrei să eviţi eventuale complicaţii, este bine să te încadrezi în maximum 20 de grame de zahăr pe zi, adică aproximativ 4-5 lingurițe. Atenție! În această cantitate intră și zahărul care se găsește deja în alimentele pe care le consumi zilnic, nu doar cel pe care îl adaugi tu în mâncare.

Zahărul consumat trebuie să scadă odată cu înaintarea în vârstă. Astfel dacă în perioada adolescenței ai nevoie de 4-5 lingurițe de zahăr, după 45 de ani ar trebui să te limitezi la maxim 3. În cazul în care depășești această doză, ești predispus la acumularea de kilograme în plus, dar și la apariția altor probleme de sănătate cum ar fi diabetul.

Sfatul oferit tuturor s-ar putea rezuma astfel: consumați zahăr în cantități mici; consumați foarte rar sau deloc alimente ce conțin îndulcitori și consumați fără rezerve produse îndulcite natural, cum ar fi fructele sau produsele lactate!

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Abonează-te la articole!

Introduceți aici adresa de e-mail și te vom anunța atunci când publicăm articole noi pe site! După ce ați introdus numele și adresa dvs. de e-mail, intrați pe e-mailul dvs. și confirmați abonarea!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :