Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

Aditiv alimentar E 175 Aurul – colorant de suprafață

/
/
436 Views

În natură aurul se află răspândit în stare nativă și sub formă de teluri de aur sau teluri duble de aur și argint. 175 este un aditiv alimentar natural aprobat de Uniunea Europeană. 175 se utilizează ca agent colorant în produse alimentare și .

Aditivul alimentar E 175 este folosit sub formă de pudră de culoare aurie sau de foi subțiri. Conținutul său în aur trebuie să fie de minimum 90%. Ca impurități după dizolvarea sa completă se admite argintul, în concentrație maximă de 7% și cupru, 4%.

Aurul este extras prin procesul de cianură (extragerea aurului din minereu prin tratarea cu cianură de sodiu) sau prin amalgamare cu mercur. Amalgamarea implică atragerea aurului în mercur pentru a forma un aliaj – amalgam. Mercurul poate fi apoi îndepărtat prin dizolvarea în acid azotic, lăsând aurul. Când a fost testat în laboratoare, aurul a fost asociat cu efecte similare tumorilor la animale. E 175 este interzis în produsele alimentare din Australia.

E 175 este folosit în doze “qs” în stratul exterior al produselor de cofetărie, în orna­mente de și pentru lichioruri. Utilizarea aditivului are drept scop îmbunătă­țirea aspectului produselor în care se încorpo­rează (ornamente). Se utilizează exclusiv pentru decorarea exterioară. Se găsește pe dulciurile de , în acoperirea drajeurilor și decorarea produselor de cofetărie.

E 175 – Nivel de toxicitate

NIVEL DE TOXICITATE MARE! CONSUMUL FRECVENT NU ESTE RECOMANDAT!

Sărurile solubile de aur au o acțiune vătămă­toare asupra organismului, deoarece precipită albuminele, producând eroziuni ale țesuturilor, în stomac se formează albuminate de aur care sunt solubile în sucul gastric, precum și în soluție de NaCl, și astfel produc diferite leziuni. După o administrare îndelungată de clorură de aur sau după introducerea subcutanată a bromat auratului de potasiu, s-a înregistrat o puternică micșorare a numărului de globule roșii din sânge. Prezența aurului în organism acționează și prin modificarea compoziției în elemente figurate ale sângelui. UE prevede utilizarea aditivului numai pentru ornamentele exterioare.

Citește și: tu știi de ce se adaugă aditivii alimentari în alimente?

În doze mici, E 175 determină modificări ale sângelui. Pe termen lung este toxic. 50% dintre pacienții tratați cu medicamente care conțin aur au suferit leziuni hepatice și renale.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Sunteți interesat de articole? Abonați-vă!

Dacă doriți să fiți anunțați prin mail atunci când se publică articole noi pe site, folosiți căsuța de mai jos pentru a va abona. Introduceți numele și adresa de email, apoi dați click pe Mă Abonez! Intrați apoi pe adresa dvs. de mail și dați click pe linkul de confirmare! Vă mulțumim!

This div height required for enabling the sticky sidebar