Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Home / Nutriție / 10 greșeli pe care le faci atunci când urmezi o cură de slăbire

10 greșeli pe care le faci atunci când urmezi o cură de slăbire

/
/
/
303 Views

Dacă e cu grăsimi puține să consumăm din plin

E bine ca la supermarket să alegi alimentele ce conțin grăsimi puține (ex. brânzeturi). Dar dacă porțiile pe care le consumi la o masă sunt prea mari, o să ajungi să adaugi mai multe decât în cazul în care ai fi luat o cantitate mai mică dintr-un aliment cu un conținut crescut de grăsimi… poate o prăjitură cu frișca?

Gata.. renunț complet la brânzeturi și lactate

Studiile au arătat că organismul depune mai multă grăsime atunci când calciul este eliminat complet din dietă, deoarece prezența calciului ajută procesul de ardere a grăsimilor.

Fără micul dejun

Oricum niciodată nu ai timp dimineața, așa că în ideea de a diminua cantitatea de alimente sari peste micul dejun. Rezultatul însă este de obicei sporirea senzației de foame de la prânz și creșterea cantității de calorii de la următoarea masă.

Dieta drastică

Vrei să scapi rapid de 5 kilograme și ești dispus să urmezi orice dietă, oricât de drastică ar fi ea. De pildă doar cu câteva boluri de supă de varză pe zi. În perioada în care ții dieta, organismul se obișnuiește cu un metabolism prea încetinit și când revii la alimentația normală arzi mai lent caloriile. Corpul percepe înfometarea ca o “perioadă de criză, o foamete” iar la revenirea alimentației normale face depozite ca să prevină o “nouă criză”.

Lipsa gustărilor între mese

În încercarea ta de a reduce caloriile, nu iei gustări între mese. Medicii nutriționiști recomandă cel puțin 2 gustări zilnic. Se pare că cei ce iau gustări între mese țin mai bine sub control senzația de foame.

Gustări care nu ajută

Dacă pierzi șirul gustărilor și “ciugulești” ce prinzi aici și acolo, ai mereu un pachețel de covrigei sau sticksuri lângă birou, faci exact opusul la ce ar fi bine să faci. Planifică gustările potrivite din timp, accesează de pildă 10 idei de combinații de gustări cu câte 100 de calorii.

Nu iei în considerare caloriile din băuturi

Când vrei să nu depășești un număr de calorii pe zi, nu uita să incluzi ceea ce adaugi prin băuturi. O cafea “specială” sau o băutură alcoolică pot să-ți adauge chiar mai mult de 500 de calorii.

Bei prea puțină

Studiile arată că cei ce beau 8 pahare de apă sau mai mult, ard mai multe calorii. Încearcă să incluzi un pahar cu apă de fiecare dată când mănânci ceva.

Ești zilnic pe cântar

E frustrant și nerelevant dacă te urci zilnic pe cântar. O dată pe săptămână e suficient și îți arată mult mai bine dacă tendința generală este bună sau nu.

Obiective nerealiste

De multe ori se întâmplă să vezi sau să auzi reclame la diete ce promit multe kilograme pierdute, într-un timp scurt. Din nefericire nu toate reclamele sunt controlate așa cum ar fi necesar să fie. Capacitatea organismului de a reduce din greutate e una limitată și ceea ce este peste o anumită limită, de obicei, nu este sănătos. Când îți stabilești obiectivele de slăbit nu strică să ceri și sfatul medicului.

surse: voceapacientului.ro
imagine

 

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Sunteți interesat de articole? Abonați-vă!

Dacă doriți să fiți anunțați prin mail atunci când se publică articole noi pe site, folosiți căsuța de mai jos pentru a va abona. Introduceți numele și adresa de email, apoi dați click pe Mă Abonez! Intrați apoi pe adresa dvs. de mail și dați click pe linkul de confirmare!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This div height required for enabling the sticky sidebar